Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
MediaDiamant

MediaDiamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.
Inhoudsblokken
Afbeelding
MediaDiamant overzicht

De MediaDiamant van Netwerk Mediawijsheid is opgebouwd uit vijf kanten die samen de belangrijkste onderdelen van mediaopvoeding vormen:

  • Plezier – geniet van de mogelijkheden
  • Veilig – voorkom risico’s
  • Samen – begeleid je kind
  • Inhoud – weet welke media geschikt zijn
  • Balans – momenten met en zonder

Bij iedere kant geeft de MediaDiamant praktische tips en informatie en word je verwezen naar websites waar je er meer over kunt lezen. Zo kunnen ouders hun kind helpen om – van kleins af aan – gezonde mediagewoontes te ontwikkelen.

Waarom de MediaDiamant?

De MediaDiamant is bedoeld om het gesprek over de verschillende kanten van mediaopvoeding op gang te brengen. Elke ouder kan de tips bij de vijf kanten naar eigen inzicht toepassen, afhankelijk van je opvoedstijl en gezinssituatie.

Wil je de MediaDiamant als geheugensteuntje in de bibliotheek ergens neerleggen? Klik hier.

Meer weten?

Wil je meer uitleg over de 5 kanten van de MediaDiamant? Wil je tips per leeftijdsgroep? Of wil je weten hoe je de MediaDiamant kunt inzetten om kinderen en ouders te begeleiden en te ondersteunen? Ga dan naar MediaDiamant op de website Mediawijsheid. Je vindt daar ook per leeftijdscategorie een downloadbare folder over de MediaDiamant.