Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Mediagesprek

Mediagesprek, met hulp van de MediaDiamant

'Mediagesprek' is een website met handige informatie en praktische tips voor ouders en opvoeders die hun kinderen willen ondersteunen bij leuk en veilig mediagebruik. De teksten op de website zijn in eenvoudig Nederlands geschreven. Ook kunnen de teksten worden voorgelezen. De informatie is in verkorte vorm vertaald in vijf talen: Engels, Turks, Frans en Arabisch.
Inhoudsblokken

 

Het Mediagesprek is een laagdrempelige versie van de MediaDiamant. De website is voor iedereen die in duidelijke taal uitgelegd wil krijgen hoe je kinderen tot en met 18 jaar hulp kunt bieden bij mediagebruik. De informatie is in verkorte vorm vertaald in vijf talen: Engels, Turks, Frans Tigrinya en Arabisch.

Mediagesprek

Waarom?

Kinderen groeien op met allerlei soorten media. Van voorleesboekjes en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Media zijn leuk en kinderen kunnen er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s. Het is belangrijk dat kinderen de online wereld veilig kunnen ontdekken. Veel opvoedvragen gaan dan ook over mediagebruik. Het Mediagesprek maakt het voor iedere ouder en opvoeder mogelijk om kinderen hierbij te begeleiden.

Welke informatie?

Op www.mediagesprek.nl kies je eerst de leeftijd van het kind. Vervolgens krijg je passende tips te zien. Voor elke leeftijd is er informatie op basis van de vijf belangrijkste onderdelen van mediaopvoeding:

  • Plezier - geniet van de mogelijkheden
  • Veilig - voorkom risico's
  • Samen - begeleid je kind
  • Inhoud - weet welke media geschikt zijn
  • Balans - momenten met en zonder

Meer weten?

Bekijk de trailer van Mediagesprek of ga naar www.mediagesprek.nl.

 

Het 'Mediagesprek, met hulp van de MediaDiamant’ is van Netwerk Mediawijsheid, gemaakt door Leer Zelf Online.