Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
MediaMasters

MediaMasters

MediaMasters is een gratis serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Tijdens de Week van de Mediawijsheid strijden duizenden klassen om de titel 'Meest mediawijze klas van Nederland'.
Inhoudsblokken

MediaMasters is een initiatief van Netwerk Mediawijsheid en ontwikkeld door DTT | app - web - games. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Zij worden uitgedaagd om samen de MediaMissies te volbrengen; in de klas én thuis. Zo'n 150.000 leerlingen uit groep 7 en 8 en de brugklas doen per jaar mee. De game is ook geschikt gemaakt voor het speciaal onderwijs.

MediaMasters

Bibliotheken dragen bij aan MediaMasters

Als kernpartner van Netwerk Mediawijsheid draagt de KB als vertegenwoordiger van het bibliotheekveld op verschillende manieren bij aan MediaMasters:

Mediaquiz

De KB levert vragen aan voor de mediaquiz over mediawijze thema's, die leerlingen thuis of individueel in de klas kunnen beantwoorden en zo extra punten voor het spel verzamelen.

Een prijs beschikbaar stellen

Elk jaar biedt de KB een prijs aan in de vorm van een activiteit ergens in een bibliotheek in Nederland.

Een opdracht voor MediaMasters Extra

De KB heeft speciaal voor de MediaMasters de Data Detox Game ontwikkeld voor de thuisomgeving van MediaMasters. Met de Data Detox game leren kinderen in de leeftijd 10 tot 14 jaar op een laagdrempelige en leerzame manier over digitale privacy. 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de rol van bibliotheken in de MediaMasters? Wil je als bibliotheek een bijdrage leveren aan MediaMasters? Lees het hier