Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Mediatips voor thuis

Mediatips voor thuis

Op verzoek van de KB zet Mediasmarties leuke gratis mediatips voor thuis (in diverse talen) op een rijtje. Ze zijn speciaal gemaakt voor de Media Ukkie Dagen en de Week van de Mediawijsheid, maar kunnen natuurlijk het hele jaar gebruikt worden. Maak als lees/mediaconsulent ouders attent op deze tips.
Inhoudsblokken
Afbeelding
Mediatips voor thuis

Voor peuters en kleuters

Er zijn zoveel verhalen om te delen, maar waar begin je? Inspireer ouders om verschillende media met elkaar te combineren met de Mediatips voor thuis. De tips zijn er voor peuters en kleuters. Download ze gratis op Mediasmarties. De mediatips voor thuis worden jaarlijks aangepast op het thema van de Media Ukkie Dagen.

Voor ouders met kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar

Gebruik de Mediatips voor thuis van Mediasmarties om ouders met kinderen van 9 tot en met 12 jaar te informeren over media waarin de balans tussen online en offline en over social media centraal staat. De verhalen (online en offline) geven inzicht in de wereld vol (social) media van kinderen en zijn een mooie aanleiding voor een gesprek. Kijk wat er bij je kind past en gebruik verschillende soorten media om het ijs te breken en snel tot de kern te komen. Van praten over wat je ziet of hoort, naar praten over wat je zelf doet.

Deel de tips uit in de Bibliotheek of verspreid het onder de deelnemers aan het landelijke webinar en maak als lees/mediaconsulent ouders attent op deze mediatips voor thuis.

Brochure mediaopvoeding voor anderstaligen

In opdracht van de KB heeft Mediasmarties een algemene brochure mediaopvoeding opgesteld. Deze bestaat uit algemene mediatips voor thuis zijn vertaald in het Arabisch, Engels, Pools en Turks. Download hier de vertalingen en gebruik ze in de bibliotheek om anderstalige ouders op weg te helpen bij mediaopvoeding van hun jonge kind.

Afbeelding
Arabisch
Afbeelding
Engels
Afbeelding
Nederlands
Afbeelding
Pools
Afbeelding
Turks