Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Nationale Jeugdkrakercompetitie

Nationale jeugdkrakercompetitie

Internet is een enorme bron van informatie. Dat is handig als je iets wilt weten of als je een werkstuk maakt. Maar om internet goed te gebruiken, heb je goede zoekvaardigheden nodig. De Nationale Jeugdkrakercompetitie van de Bibliotheek zorgt ervoor dat kinderen van groep 7 en 8 - spelenderwijs - beter worden in het zoeken op internet.
Inhoudsblokken
Afbeelding
Nationale Jeugdkrakercompetitie

Hoe werkt het?

Wekelijks worden vijf nieuwe krakervragen op de website van Nationale Jeugdkrakercompetitie geplaatst. Het zijn multiplechoicevragen in verhalende vorm. De leerlingen hebben een ruime week de tijd om deze vragen (op school) op te lossen. Na afloop van iedere ronde wordt feedback gegeven en de oplossing toegelicht. Naarmate de competitie vordert, worden de vragen moeilijker en krijgen de teams minder tips en hints. De uiteindelijke finale wordt ‘live’ uitgezonden met de vijf teams die de hoogste score hebben. De beste drie spelers kunnen prijzengeld, of een leuke attentie winnen.

Meer weten? Kijk bij de spelregels
Voorproefje? Kijk bij de voorbeeldvragen

Iedereen kan meedoen!

De Nationale Jeugdkrakercompetitie is bedoeld voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs. De kosten zijn €75,00 per team (incl.BTW). Kijk op de website wanneer de competitie begint en wanneer de finale wordt gespeeld.

Je kunt zelf bepalen met hoeveel teams je per klas of school meedoet. Teams uit heel Nederland en België doen mee aan de Jeugdkrakercompetitie.

Schrijf je nu in!

Meer informatie

Heb je een vraag of opmerking over de Jeugdkrakercompetitie? Je kunt per e-mail contact opnemen met:

Suzanne Goorhuis (Rijnbrink)
E-mail: jeugdkrakercompetitie@rijnbrink.nl