Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding

Ontdekkingstocht 'kom in beweging met media in de bieb'

Op 2 februari jl. organiseerde de KB in samenwerking met Mediasmarties een inspiratiewebinar voor bibliotheken met als thema ‘Kom in beweging met media in de bieb’. Een ontdekkingstocht in de bibliotheek voor (groot-)ouders en hun (klein-)kinderen. Bibliotheken kunnen deze activiteit tijdens de Media Ukkie Dagen in hun eigen bibliotheek aanbieden, in samenwerking met partners in hun werkgebied.
Inhoudsblokken

Tijdens deze ontdekkingstocht laten we kinderen (en ouders / grootouders) balanceren en bewegen met verschillende media door de bibliotheek heen. We laten ze lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met en zonder scherm. Alleen en samen.

We linken daarbij uiteraard aan de media in de Mediatips voor thuis. Ouders en grootouders begeleiden hun kind en krijgen op verschillende momenten / plekken aanvullende informatie. De bibliotheekmedewerker is aanwezig om deelnemers aan deze ontdekkingstocht te begeleiden, aan de slag te gaan met de kinderen of in gesprek te gaan met ouders en grootouders.

Voor wie:
Deze ontdekkingstocht is voor (groot-) ouders met kinderen tot 6 jaar onder begeleiding van lees/mediaconsulenten, mediacoaches, BoekStartcoaches, voorleesconsulenten en/of andere bibliotheekmedewerkers die werken met ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar.

Waar vind je alle informatie:
Het webinar is opgenomen en vind je terug via youtube. Daar tref je ook een handleiding exclusief voor bibliotheken met verschillende scenario’s voor het organiseren, promoten en uitvoeren van deze ontdekkingstocht, eventueel in samenwerking met partners.