Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
Wegwijzer voor professionals

WegWijzer (9-12 jaar) voor professionals

Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid maakte Mediasmarties een Wegwijzer voor professionals. De WegWijzer is een hulpmiddel voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en opvoedprofessionals bij de keuze in mediagebruik. De gekozen media worden in de WegWijzer gekoppeld aan activiteiten voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Bibliotheken kunnen professionals informeren over het bestaan en de mogelijkheden van deze WegWijzers.
Inhoudsblokken
Wegwijzer voor professionals

Kinderen van nu groeien op in een wereld vol media. Hoewel je officieel pas vanaf 13 jaar gebruik mag maken van online platforms als Instagram en TikTok, zijn veel kinderen op de basisschool al online actief. Hoe ver gaan ze voor likes? Begrijpen ze wat het effect is van negeren, pesten of cancelen?
 

In deze Mediasmarties WegWijzer zijn verschillende geschikte media voor kinderen van
9 - 12 jaar op een rij gezet. De verhalen geven kinderen inzicht in de wereld vol media van kinderen en zijn een mooie aanleiding voor een gesprek of een activiteit. Maar, hoe praat je met kinderen over hun online gedrag? Hoe kun je het ijs breken en media gebruiken om tot de kern te komen?

Bekijk deze WegWijzer om inzicht te krijgen in wat er beschikbaar is en kies vervolgens uit welk medium je met kinderen gebruikt. Kies mooie media bij elkaar om samen te lezen, te kijken, luisteren, spelen of doen. En praat met elkaar! Klaar om samen de wereld vol media te verkennen?

Handig voor bibliotheken

Informeer professionals over de Mediasmarties WegWijzer. De WegWijzer (9-12 jaar) is speciaal ontwikkeld om professionals in het onderwijs te helpen bij het gebruik van on- en offline media. Laat scholen in jouw regio weten van het bestaan en ondersteun ze daarin!