Digitale geletterdheid jeugd
Logo
Afbeelding
WegWijzer

WegWijzers (2 tot 6 jaar) voor professionals

De WegWijzers zijn een hulpmiddel voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en opvoedprofessionals bij de keuze in mediagebruik en hoe media ingezet kan worden. De gekozen media worden in de WegWijzers gekoppeld aan activiteiten voor peuters en kleuters op de groep. Bibliotheken kunnen professionals informeren over het bestaan en de mogelijkheden van deze WegWijzers.
Inhoudsblokken

De WegWijzers zijn speciaal voor de Media Ukkie Dagen ontwikkeld door Netwerk Mediawijsheid en Mediasmarties. Er is een Wegwijzer voor professionals die werken met kleuters en eentje voor peuters.

Beide WegWijzers geven advies om samen te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met én zonder scherm. Zo weet je niet alleen dat de inhoud geschikt is voor het kind, maar creëer je eenvoudig de balans en variatie die nodig is. Ook dagen ze uit om waar mogelijk de media samen te gebruiken. Daarmee zorg je voor de begeleiding die (jonge) kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen.

WegWijzer

Handig voor bibliotheken

Informeer professionals over de Mediasmarties WegWijzers. Om professionals in het onderwijs en de kinderopvang te helpen bij het gebruik van on- en offline media, heeft Mediasmarties twee WegWijzers (2-4 jaar, 4-6 jaar) ontwikkeld. Laat de kinderopvang en/of scholen in jouw regio weten van het bestaan en ondersteun ze daarin! Weet je nog niet zo goed hoe? De Mediasmarties WegWijzers voor professionals zijn hier te downloaden.