Informatie voor het bibliotheeknetwerk

BOEKen DELEN

Datum: 23 februari 2022
Tijd: 09:30 tot 13:00
Locatie : KB, nationale bibliotheek | Prins Willem-Alexanderhof 5 | 2595 BE Den Haag
Het is tijd voor een inspirerende, niet digitale, workshop. Op woensdag 23 februari organiseert de KB, in samenwerking met Lidewij Edelkoort en Charlotte Grün, een unieke ochtend naar aanleiding van de tentoonstelling ‘BOEKen DELEN’ – over de bijzondere boekenverzameling van grafisch ontwerper Anthon Beeke. Deze ochtend is speciaal voor kenners, collectiespecialisten en bibliotheekmedewerkers. Trendforecaster Lidewij Edelkoort en Artdirector Charlotte Grün zullen je laten ervaren dat een collectie meer is dan een verzameling van boeken. Door op een creatieve manier naar een collectie te kijken kan de collectie op een andere manier tentoongesteld of gepresenteerd worden.
Inhoudsblok

In de KB is momenteel de tentoonstelling ‘BOEKen DELEN’ te zien. Het gaat hierbij om de bijzondere boekenverzameling van Anthon Beeke (1940 - 2018), één van de meest toonaangevende grafisch vormgevers van Nederland in de twintigste eeuw. Beeke won meerdere prijzen voor zijn werk, waaronder de H.N. Werkmanprijs (de huidige Amsterdamprijs voor de Kunst) en de Grafische Cultuurprijs.

Programma van woensdag 23 februari

9.30 uur: Welkom in de KB nationale bibliotheek

10.00 uur: Lezing Lidewij Edelkoort – wat is de betekenis van deze bijzondere boekencollectie?

10.30 uur: Lezing Charlotte Grün – hoe heeft art director Charlotte Grün de collectie van Anthon Beek ontsloten?

11.00 uur: Workshop ‘Anders kijken naar collecties’ door Charlotte Grün.

12.00 uur: Lunch + snuffelen door de boeken van Anthon

Inschrijven

Deelname aan deze unieke workshop is gratis. Schrijf je snel in want er is beperkt plek en vol = vol. Inschrijven kan door een mail te sturen naar Liesbeth Mantel. Eventuele dieetwensen kun je dan ook doorgeven.