Boost jouw bibliotheek & help Oekraïense vluchtelingen

Datum: 27 juni 2022
Tijd: 10:00 tot 11:00
Locatie: Online via Zoom
Alle bibliotheken bieden nieuwkomers taalcoaching aan. Daarnaast organiseren veel bibliotheken samen met JobOn netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Nu zijn dit nog losse programma’s. Het actieprogramma Netwerkbijeenkomst voor vluchtelingen uit Oekraïne combineert taalcoaching met het thema Werk. Hiermee vinden Oekraïeners sneller werk én nieuwe contacten. De bibliotheek krijgt ondersteuning van JobOn en Het Begint met Taal. Nieuwsgierig? Meld je aan voor de sessie over dit programma en hoe je het kunt verbinden aan bijeenkomsten die jouw bibliotheek mogelijk al organiseert.
Inhoudsblok
JobOn - logo

Om vluchtelingen uit Oekraïne die een baan zoeken te bereiken en bedienen, bieden we een praktisch programma. We vragen in dit crisisproject geen financiële bijdrage. Wél vragen we de inzet van een coördinator die het programma uitrolt en de verbinding zoekt met de gemeente, omdat die in contact staat met opvanglocaties voor vluchtelingen.

Je krijgt in de sessie uitleg over:

• het programma dat je kunt opzetten
  • hoe je nieuwe vrijwilligers kunt bereiken
  • hoe NOLOC-gecertificeerde loopbaancoaches vrijwilligers kunnen instrueren over de Nederlandse arbeidsmarkt, solliciteren en succesvol netwerken
  • het reguliere aanbod van JobOn en Het Begint met Taal

Je krijgt ondersteuning en advies om zelf een bijeenkomst voor Oekraïense vluchtelingen te organiseren in de bibliotheek. Het startpakket omvat een draaiboek, werkvormen en een webinar. We helpen je graag verder, bijvoorbeeld met een tolk.

• Coördinatoren van Taalhuizen en Basisvaardigheden
  • Alleen voor medewerkers van de bibliotheek. Dankzij financiering van de KB kun je kosteloos deelnemen.

Doelen

• Ontwikkel nieuwe dienstverlening
  • Zet je in voor vluchtelingen uit Oekraïne
  • Organiseer voor of in de zomer de eerste bijeenkomst