Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Cubiss Kennisdag: Wanderlust

Datum: 7 november 2023
Tijd: 09:30 tot 17:00
Genieten van verwondering, openstaan voor nieuwe mogelijkheden en omarmen van het onbekende – wanneer doe je dat eigenlijk? Wanneer wordt je verbeelding echt geprikkeld? Wanneer kom je tot nieuwe inzichten?
Inhoudsblok

Het antwoord op deze vragen? Als je op reis bent. Ga mee op reis tijdens de Kennisdag op 7 november 2023. Het wordt een dag vol met prikkelende onderwerpen, goede sprekers, inspiratie en ontmoeting. Hieronder lees je een kleine greep uit wat je kan verwachten. 

Programma

We starten de dag met de opening van dagvoorzitter Mahat Arab en keynotes van Berend van der Kolk over de Meetmaatschappij en Joke J. Hermsen over heimwee en 'verteverlangen'. Na het plenaire programma bieden we twee rondes met sessies aan. Je kunt hierin onder andere een lezing bijwonen van Jantiene van Elk. Zij is bibliothecaris bij het TextielMuseum en geeft een kijkje in haar wereld. Of kom luisteren naar taalkundige Vivien Waszink. Zij vertelt over inclusief taalgebruik. De laatste keynote door Merlijn Twaalfhoven gaat over de Kunstenaarsmindset. We sluiten de dag af met een masterclass beslisbomen maken van Katinka Polderman en een netwerkborrel.

Bekijk het volledige programma.

Voor wie is deze Kennisdag bedoeld?

Alle collega’s bij bibliotheken die zich bezighouden met educatie voor jeugd en jongeren. Natuurlijk zijn (lees)professionals die niet bij een bibliotheek werken ook van harte welkom. 

Aanmelden

Aanmelden kan via de site van Cubiss. Daar lees je ook meer over de kosten.