De Community Librarian in de organisatie

Datum: 30 oktober 2023
Tijd: 13:00 tot 16:00
Locatie : Bibliotheek Neude, Utrecht
De bibliotheek leeft en het ‘let’s library’ effect is in ons land in toenemende mate zichtbaar. Steeds meer nieuwsgierige nieuwe professionals vinden hun rol als community librarian in de bibliotheek.
Inhoudsblok

De community librarian draagt bij aan de maatschappelijke uitdagingen van de bibliotheek, door te werken met partners in het netwerk van de bibliotheek, via diverse programma’s en activiteiten.

Sinds 2017 hebben we in ons land de Community Librarian volgens Lankes geïntroduceerd. We hebben een beroepsprofiel gemaakt. We hebben in de praktijk gekeken naar geweldige voorbeelden geïnspireerd door Nina Simon met haar ‘off by for all’ aanpak.

Maar hoe zorg je er nu voor dat in de bestaande organisatie er ruimte is om de community librarian te laten landen? Wat kun je als bibliotheek doen om de community librarians te faciliteren? Hoe zorg je als bibliotheek dat de rol en plek van de community librarians goed afgestemd is op de toekomst?

Voor wie?

Deze inspiratiemiddag is een initiatief van de VOB bedoeld voor de beleidsbepalers in de bibliotheekorganisatie.

Doelomschrijving

We kijken met een strategische bril naar verschillende facetten in de organisatie. Je hebt in kaart gebracht waar jouw bibliotheek nu staat. Met de nieuwe inzichten kun je in jouw bibliotheek het gesprek voeren over de condities die nodig zijn om de community librarians een duurzame plek te geven in de organisatie.

Irene Harmsen is de gastspreker deze middag. Zij is sinds 2017 betrokken docent en trainer voor community librarians.

Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden

Irene Harmsen, OnderwijsNext. Aanmelden kan met dit formulier.

Bibliotheek Utrecht - Neude - © Koen Laurei