Informatie voor het bibliotheeknetwerk

HBmT-Coördinatorentraining Tweedetaalverwerving en basisvaardigheden

Datum: 5 oktober 2023
Tijd: 09:30 tot 12:30
Locatie : Online
Hoe werkt tweedetaal-verwerving en wat zijn basisvaardigheden eigenlijk? Waarom is het belangrijk dat vrijwilligers vooral oefenen met spreken in de praktijk en hoe kunnen ze dat doen? Voor coördinatoren is het handig om de basisprincipes hiervan te begrijpen. Dit helpt je onder meer bij het bepalen van je aanbod, het ondersteunen van vrijwilligers en in de keuze van oefenmateriaal.
Inhoudsblok
Het Begint met Taal, logo

Je kijkt naar de vaardigheden die we samen basisvaardigheden noemen: taal, digitale vaardigheden en rekenen of gecijferdheid. Welke behoefte hebben je deelnemers en welke keuzes maak jij hierin? Vervolgens zoomt de training in op tweedetaal-verwerving en in het bijzonder spreken en woordenschat. Wat is de kracht van taalcoaching en waarom is het zo belangrijk om te focussen op het oefenen van spreken in een betekenisvolle context? Hoe adviseer je je vrijwilligers over hoe zij invulling kunnen geven aan hun taalcoaching? Tot slot komen geschikte taalcoachmaterialen aan de orde.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor coördinatoren van organisaties die zijn aangesloten bij Het Begint met Taal. Niet aangesloten en toch geïnteresseerd? Neem contact op met Het Begint met Taal.

Meer informatie en aanmelding

Klik voor meer informatie en aanmelding via de website van Het Begint met Taal.

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.