Kennisatelier: De relatie tussen armoede en schulden en basisvaardigheden

Datum: 24 juni 2021
Tijd: 15:00 tot 17:00
Locatie: Online
Het Expertisepunt Basisvaardigheden houdt 24 juni een kennisatelier over de relatie tussen armoede en schulden en beperkte basisvaardigheden. Het brengt de ervaringskennis, praktijkkennis en wetenschappelijke kennis over dit onderwerp samen. Wat werkt en wat werkt niet in de aanpak van armoede en schulden in combinatie met het verbeteren van basisvaardigheden?
Inhoudsblok

Sprekers

• Ervaringsdeskundige Marchien Brinkman. Brinkman raakte door een verandering in haar leven en beperkte basisvaardigheden in de schulden. Zij deelt haar verhaal. Waar moeten instanties en hulpverleners op letten?
  • Schuldhulpverlener John Wildenberg. Hij werd in 2020 schuldhulpverlener van het jaar. Als je merkt dat een cliënt niet kan lezen of brieven niet begrijpt, wat doe je dan? Hoe ga je hier als hulpverlener mee om? En hoe ga je het gesprek aan?
  • Lector Kees Hoogland en onderzoeker Marieke Bor-de Vries over (laag)gecijferdheid.
  • Hoe ga je in het dagelijks leven om met virtueel geld, budgetteren en al het andere dat kwantitatief is? En als dat niet zo goed gaat, hoe kan je dat verbeteren zonder rekenangst aan te wakkeren?
  • Lector Roeland van Geuns. Hoe kun je als professional, inwoner of organisatie beter omgaan met beperkte basisvaardigheden en schulden? Concrete voorbeelden uit Nederland en do's en don'ts.

Meer informatie en aanmelden.