Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Kenniscirkel Educatie 'Jouw bibliotheek, jouw baan, jouw ontwikkeling'

Datum: 6 december 2023
Tijd: 10:00 tot 16:00
Locatie : Nader te bepalen
Als specialist Uitvoering educatie (kinderopvang, onderwijs, digitale geletterdheid of basisvaardigheden) zet jij je in voor de ontwikkeling van kinderen, jongeren of volwassenen. Je helpt hen zich te ontwikkelen, zodat zij mee kunnen blijven doen in de samenleving. Het is ook belangrijk om stil te staan bij jouw eigen ontwikkeling. Om zo beter te worden in wat je doet.
Inhoudsblok
Vrouw springt van bergtop naar bergtop

Door te investeren in je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei hou je de uitdaging in je baan en vergroot je je kennis en kwaliteiten. Jezelf ontwikkelen geeft je energie en zorgt voor meer plezier in wat je doet. De groei die je met zelfontwikkeling doormaakt kan vervolgens zorgen voor een goed gevoel en meer voldoening. 

Programma

We starten met een interview met Jannie van Vugt (projectleider brancheopleidingen VOB). Al sinds de opheffing van de laatste opleiding voor bibliothecarissen worstelt de branche met het bijscholen van haar medewerkers. De komende tijd worden er nieuwe stappen gezet richting een nieuwe brancheopleiding. We vragen haar naar wat deze ontwikkeling concreet betekent voor de educatief medewerkers.   

Daarna ga je met collega's uit andere bibliotheken in 2 workshops aan de slag. We bespreken de 'leerscan’ die jullie voorafgaande aan deze dag hebben ingevuld. Het wordt een ontdekkingstocht waarin jij centraal staat. Wat zijn je bekwaamheden? Hoe leer jij graag? Wat heb je nodig om je baan fijn te kunnen doen?

De dag besluit met een interactieve show waarin je leert hoe je bevlogenheid, vitaliteit, talentmanagement en de juiste werkinrichting op de juiste manier aanschakelt.

Meer informatie en inschrijving

Ga voor meer informatie en inschrijving naar de website van Probiblio. 
Schrijf je in vóór 29 november 2023. 

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.