Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Kennismakingssessie Samen naar werk

Datum: 14 december 2023
Tijd: 09:30 tot 11:00
Locatie : Online via Zoom
Wil jij jouw bibliotheek nog aantrekkelijker maken en dé ontmoetingsplaats zijn voor werkzoekenden én werkenden die aan hun loopbaan willen werken? Dat kan! Met het Samen naar werk-programma biedt JobOn exclusief voor bibliotheken een compleet pakket van trainingen en workshops voor mensen die zich willen blijven ontwikkelen in hun loopbaan.
Inhoudsblok
JobOn, logo

Tijdens deze kennismakingssessie neemt JobOn je in 1,5 uur mee in haar aanbod en de wereld van een leven lang ontwikkelen. Met dit aanbod versterk je lopende programma’s in de bibliotheek en bereik je nieuwe doelgroepen. Want of mensen nu werk zoeken of niet, stappen zetten en jezelf blijven ontwikkelen in je loopbaan, passen in deze tijd van een leven lang ontwikkelen. 

Een Leven Lang Ontwikkelen biedt kansen voor de bibliotheeksector, want de arbeidsmarkt blijft in beweging. Nog altijd zijn er mensen op zoek naar werk óf die een volgende stap willen maken in hun loopbaan. Je bent welkom op een van onderstaande data.

Programma Samen naar werk

JobOn helpt je om gemakkelijk interactieve netwerkbijeenkomsten te organiseren in de vorm van workshops, zoals Inzicht in jouw talenten, Jouw voorstelpitch of Op zoek naar meer Werkgeluk. Concreet biedt JobOn jou hierin ondersteuning en advies bij het zelf organiseren van een aantal bijeenkomsten voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan in de bibliotheek in 2023. JobOn coacht en adviseert op afstand.

Toolkit: 16 workshops en loopbaanspellen

JobOn biedt je hiervoor een (digitale) toolkit met een compleet pakket van 16 kant-en-klare trainingen, workshops en loopbaanspellen voor de doelgroep. Deze bestaan uit diverse werkvormen die je zowel on- als offline kunt inzetten. De toolkit bevat daarnaast ondersteunende documenten als uitgebreide beschrijvingen, voorbeeldteksten en een stappenplan. 

Leerdoelen

  • Nieuwe dienstverlening ontwikkelen
  • Programmering voor werkzoekenden/werkenden uitbreiden
  • Leren om zowel fysiek als online te organiseren 
  • Je programma verbreden met aanbod rondom leven lang ontwikkelen 

Meer informatie en aanmelding

Klik voor meer informatie en aanmelden.

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.