Kick-start-sessie Walk&Talk organiseren voor werkzoekenden

Datum: 13 september 2022
Tijd: 12:30 tot 17:00
Locatie : De Stadstuin, Bruistensingel 500, 5232 AH ‘s-Hertogenbosch
Wil je in jouw bibliotheek (weer) Walk&Talk-bijeenkomsten voor werkzoekenden organiseren? Maak dan vooral gebruik van de Kick-start-sessie, waarin je de eerste stappen zet voor de voorbereiding. Je krijgt uitleg over het concept, ervaart hoe je deelnemers werft en welke onderwerpen geschikt zijn, en je bespreekt ideeën en ervaringen met collega-bibliotheken. Meld je ook aan.
Inhoudsblok
Groep werkzoekenden en begeleider in een vergaderruimte

Danielle: “Tijdens mijn vorige baan als teamleider van het NL plein bij de Bibliotheek Waterland in Purmerend hoorde het begeleiden van Walk&Talk bijeenkomsten bij mijn takenpakket. Dat heb ik met heel veel plezier gedaan. Ik vond het altijd bijzonder om te zien hoe positief de sfeer was. Deelnemers hielpen elkaar met hun ervaringen en gastsprekers vertelden enthousiast over het onderwerp van de bijeenkomst. Met de Walk&Talk konden we een nieuwe doelgroep bereiken en via persoonlijke aandacht binden aan de bibliotheek.

Door corona konden bibliotheken de afgelopen 2 jaar veel minder Walk&Talk-bijeenkomsten organiseren. Dat is ontzettend jammer, omdat ik zie hoe belangrijk deze bijeenkomsten kunnen zijn tijdens je zoektocht naar werk. Voor bibliotheken is de Walk&Talk is een mooi concept om combinaties te maken met de activiteiten van het Taalhuis en Programmering. Ik ga me de komende tijd dan ook inzetten om de Walk&Talks in de bibliotheek terug te laten komen.”

De Levende Sollicitatiegids (DLS) geeft dit jaar weer trainingen aan bibliotheken die willen (her-)starten met Walk&Talk in de bieb. Dat gebeurt op de nieuwe locatie van DLS in De Stadstuin in Den Bosch.

Waarom heet het eigenlijk Walk&Talk? Waarom is het geen workshop of wandeling? Hoe bereik je werkzoekenden anno 2022? DLS legt het je graag uit tijdens de Kick-start-sessies. Deze middagen boordevol informatie, inspiratie én netwerkcontacten is de start om van de Walk&Talk in jullie bibliotheek (weer) een succesvolle activiteit te maken waar je trots op bent.

De interactieve Kick-start-sessie wordt begeleid door Debbie Heijne (bedenker en oprichter van Walk&Talk) en Danielle Schrumpf  (voormalig Walk&Talk-begeleider voor Bibliotheek Waterland). DLS en KB nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Bekijk de uitnodiging op YouTube.

Dit kun je verwachten

• Uitleg over het Walk&Talk-concept
  • Praktisch aan de slag met de Walk&Talk voor jouw bibliotheek (hoe werf ik deelnemers, welke onderwerpen kan ik gebruiken, welke drempels kom ik tegen en nog veel meer)
  • Slimme combinaties met andere activiteiten (basisvaardigheden, programmering et cetera)
  • Netwerken en ervaringen delen met collega’s van andere bibliotheken
  • Je gaat naar huis met een hard-copy naslagwerk waarmee je alle informatie bij de hand hebt

Support ná de Kick-start-sessie

• 2 online sessies voor al je vragen en praktische uitdagingen
  • Toegang tot online kennisbank met onderwerpen voor jouw Walk&Talk
  • E-learning Kick-start Walk&Talk, inclusief e-coaching van Danielle en Debbie

Tip: Je mag meerdere collega’s aanmelden!

Kies uit deelname op

• (Donderdag 12 mei 2022)
  • (Dinsdag 31 mei 2022)
  • Dinsdag 13 september 2022

Vanaf 12 uur staat de lunch voor je klaar. Om 12.30 uur start het programma.
Deelname is kosteloos en wordt je aangeboden door de KB.
Per Kick-start-sessie is er plaats voor 30 deelnemers, op volgorde van aanmelding.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan via info@levendesollicitatiegids.nl.
Stel je vragen via 073 - 303 4660 (8.30 – 17.00 uur)

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.