Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Landelijke innovatiedag bibliotheken

Datum: 29 mei 2024
Locatie : Prodentfabriek in Amersfoort
Ben jij klaar voor een dag vol inspiratie en innovatie? Op 29 mei 2024 vindt de Landelijke Innovatiedag Bibliotheken plaats, hét evenement voor innovatie-ambassadeurs uit de bibliotheeksector. Het programma belooft een mix te worden van inspirerende sprekers, interactieve workshops, en boeiende panelgesprekken.
Inhoudsblok

Programma

Er is een geweldig programma. Zo verzorgt Eppo van Nispen, de directeur van Beeld en Geluid een keynote over het organiseren van innovatie in een complex krachtenveld. En bibliotheekprofessior David Lankes vertelt alles over het werken in en met communities. En er is meer. 

Young Inspiration leidt een workshop over programmeren met jongeren, terwijl Ynnovate een sessie over Biomimicry verzorgt. Bestuurders en managers zijn welkom bij de sessie Leiderschap in en financieren van Innovatie: hier kom je alles te weten over je innovatie in de (bibliotheek)organisatie kan leiden én financieren. Ook vindt er een hybride sessie plaats met het Next Library congres LIVE vanuit Milaan. Verder zijn er netwerktafels om kennis te delen over het bereiken van jongeren en digitale participatie, en worden de resultaten en lopende projecten van de landelijke Fieldlabs besproken. Genoeg kans om geïnspireerd te raken én te netwerken. Binnenkort vind je het blokkenschema op de website Leren van Buiten.

Innovatieprijs

Tijdens de Landelijke Innovatiedag Bibliotheken wordt ook de Innovatieprijs uitgereikt. Ben je betrokken bij een innovatieproject binnen de bibliotheeksector? Meld je dan vóór 3 mei aan en maak kans op geweldige prijzen. Aanmelden doe je op de site van Informatiebieb. Op de dag zelf kunnen deelnemers stemmen op hun favoriete innovatieproject. 

Posterpresentaties

Heb jij een tof innovatieproject waar de hele sector van moet weten? Dien dan een voorstel in voor een posterpresentatie. De posterpresentaties zijn de ultieme kans om jouw project tijdens de Innovatiedag in de spotlight te zetten, om in gesprek te raken, inspiratie op te doen of nieuwe samenwerkingen te smeden. Zowel bibliotheken als POI’s kunnen meedoen. De deadline om je voorstel in te dienen is vrijdag 3 mei. Aanmelden doe je via dit formulier.

Bestel je tickets

Er zijn nog tickets beschikbaar voor de Landelijke Innovatiedag Bibliotheken, dus wacht niet te lang en bestel ze snel in de ticketshop. De organisatie ziet je graag op 29 mei 2024!