Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Landelijke inspiratiedag Taal oefenen voor de werkvloer

Datum: 28 november 2023
Tijd: 10:00 tot 15:00
‘Hee, hoe was je weekend?’ Een veelgestelde vraag tussen collega’s op maandagochtend. Een vraag waardoor je verbonden bent met anderen en je thuis voelt op je werk. Maar wat als je de Nederlandse taal niet voldoende spreekt…?
Inhoudsblok
Man en 2 vrouwen in gesprek aan tafel

Honderden nieuwkomers weten hoe dat voelt. Vluchtelingen uit Oekraïne, Iran en Afghanistan, arbeidsmigranten en gezinsherenigers. Op zoek naar werk of al actief in een baan. Om zich thuis te voelen hebben ze contact nodig met hun collega’s. De taal kennen is daarvoor essentieel. 

Het aantal nieuwkomers dat behoefte heeft aan een taalmaatje op de werkvloer groeit. Net als de groep nieuwkomers die de arbeidsmarkt opgaat op zoek naar werk. Wat zijn succesfactoren (en belemmeringen) voor deze mensen? Hoe kunnen we werkende nieuwkomers en nieuwkomers op zoek naar werk beter ondersteunen met taalcoaching? Hoe enthousiasmeren we werkgevers en hun intermediairs hiervoor?

Het Begint met Taal organiseert deze Landelijke Inspiratiedag om met deze en andere vragen aan de slag te gaan. Deze landelijke bijeenkomst is ter viering van het 15-jarig bestaan van Stichting Het Begint met Taal. 

Meer informatie en aanmelding

Klik voor meer informatie en aanmelding via de website van Het Begint met Taal.
Deelname is gratis. Meld je snel aan want het aantal deelnemers is beperkt. Je kunt hierbij je keuze aangeven voor deelsessies.

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.