Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Netwerkdag 2023

Datum: 6 april 2023
Tijd: 10:15 tot 19:00
De jaarlijkse Netwerkdag vindt plaats op donderdag 6 april 2023, bedoeld voor OB-directeuren en koersgroepleden Netwerkagenda.
Inhoudsblok

Met elkaar gaan we in gesprek over de mooie uitdaging waar we als bibliotheken voor staan de komende jaren. Bibliotheken zijn immers een essentiële instelling waar het gaat om meedoen in de maatschappij.

Ons doel is om je te inspireren, om verder te werken aan onze sterke netwerken en om jullie praktisch én inhoudelijk te steunen in de dagelijkse opgaven die de bibliotheken op zich nemen. Dat doen we met een mooi en afwisselend programma en interessante gasten. Onze keynotespreker is Eva Rovers. Zij schrijft over manieren waarop gewone mensen zorgen voor buitengewone maatschappelijke veranderingen. De licht ontregelende cabaretier Thjum Arts neemt ons vriendelijk de maat; waar staat die zogenaamde verbinding die we nastreven eigenlijk voor? En tot slot komt staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media langs om te praten over haar kijk op bibliotheken. 

Resultaat van de dag: we vieren gezamenlijk de behaalde resultaten uit de Netwerkagenda. We kijken naar de huidige werkwijze en halen de eerste input op voor het nieuwe convenant en de volgende Netwerkagenda. Ook lanceren we de nieuwe Biebcampus.

Programma

10.15 uur Inloop
10.45 uur Opening en inleiding door onze keynotespreker Eva Rovers
11.30 uur Presentatie van de Biebcampus
12.00 uur Interview: behaalde resultaten uit de Netwerkagenda, vooruitblik 2023 en 2024
12.30 uur Lunch
13.30 uur Optreden van cabaretier Thjum Arts
14.15 uur Introductie van de workshopleiders en “marktkooplieden” en start van de kennismarkt en workshops
16.15 uur Interactieve talkshow: Bouwstenen voor het nieuwe convenant
17.00 uur Gesprek met staatsecretaris Cultuur en Media mevrouw Gunay Uslu
17.45 uur Napraten | borrel + lichte maaltijd
19.00 uur Einde

Locatie
de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7 (naast station Culemborg!)
4101 NG Culemborg
www.degelderlandfabriek.nl

Aanmelden
Inschrijven is niet meer mogelijk. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst door een mail te sturen naar seher.hazinedar@kb.nl

Afbeelding
beeld Netwerkdag