Informatie voor het bibliotheeknetwerk

NT1-conferentie - Meetellen!

Datum: 20 maart 2024
Tijd: 09:00 tot 17:00
Locatie : KAS Meeting event locatie, Woerden
De 7e NT1-conferentie heeft de titel gekregen Meetellen!. In deze periode waarin ‘leven in armoede’ voor steeds meer mensen, ook in Nederland, een realiteit is, is het van belang dat iedereen gebruik kan maken van alle mogelijkheden die er zijn om iets aan die situatie te doen.
Inhoudsblok
EPALE, logo

Dat het van belang is om over goede lees-, reken- en digitale vaardig­heden te beschik­ken is een open deur. Het is aan ons om er voor te zorgen dat NT1-deel­nemers hierover beschik­ken. 
Tijdens de confe­rentie zijn er lezingen en work­shops die hand­vatten geven om daar in de les­praktijk, iets aan te doen. 

Voor wie 

Deze confe­rentie is bedoeld en toe­gankelijk voor NT1-docenten, beleids­ambtenaren, taal­regisseurs en profes­sionals uit de bibliotheek­wereld die verant­woorde­lijk zijn voor basis­vaardig­heden.  

Programma

Het ochtend- en middag­programma starten met een plenaire sessie, waarin het thema armoede en hoe daarmee om te gaan centraal staat. Na de plenaire sessies kun je zowel voor als na de lunch­pauze een work­shop naar keuze volgen. 

Zie bijvoorbeeld de praktische workshop van Oefenen.nl en Stichting Lezen en Schrijven: Contextgerichte scholing over geld, budget, kopen en betalen. Je krijgt snel inzicht in hun gezamenlijke aanbod en maakt je eigen thema-les die je meteen in de praktijk kunt brengen. 

Meer informatie en aanmelding

Klik voor informatie en het aanmeldformulier.

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.