Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Presentatie Onderzoeksagenda Expertisepunt Basisvaardigheden

Datum: 5 juni 2023
Tijd: 15:00 tot 17:30
Locatie : Bibliotheek Neude, Neude 11, 3512AE Utrecht
Op 5 juni lanceert het Expertisepunt Basisvaardigheden de nieuwe onderzoeksagenda 2023 op een bijeenkomst in Utrecht. Externe partijen kunnen een onderzoeksaanvraag indienen voor de thema’s die daarin worden geagendeerd. De bijeenkomst is bestemd voor onderzoekers, de praktijk en gemeenten.
Inhoudsblok
Expertisepunt Basisvaardigheden, logo

Het Expertisepunt Basisvaardigheden stelt elk jaar een onderzoeksagenda op. De onderzoeken sluiten aan bij de vraagstukken die dat jaar extra aandacht nodig hebben. Ook stimuleert het EB onderzoek naar kennis waarmee het werkveld verder kan. Elk onderzoek moet iets opleveren voor mensen met beperkte basisvaardigheden en/of de mensen die hen ondersteunen. Zoals vrijwilligers en taaldocenten. Het EB beoordeelt de onderzoeksaanvragen die voor financiering in aanmerking komen.

Bijeenkomst

Op 5 juni presenteert het EB de onderzoeksagenda voor 2023 op een bijeenkomst in Utrecht. In een plenair deel komen sprekers aan het woord die ingaan op de thema’s van de onderzoeksagenda. Verder is er aandacht voor het belang van ervaringsdeskundigheid wordt de praktische doorloop van de onderzoeksagenda toegelicht. Ook de criteria waar een aanvraag aan moet voldoen komen daarbij aan bod.

Na de plenaire start is er een netwerkborrel met ruimte voor netwerken en uitwisseling, en de mogelijkheid is om partijen te vinden voor samenwerking. Bij een speciaal standje kunnen de aanwezigen praktische vragen stellen over het indienen van een onderzoeksvoorstel.

Agenda

  • 14.30 uur - Inloop koffie/thee
  • 15.00 uur - Start plenair
  • 16.15 uur - Borrel met netwerk, praktische vragen en samenwerkingsverbanden
  • 17.30 uur - Afsluiting

Meer informatie

Klik voor meer informatie en aanmelding   

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.