Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Save the date: Conferentie sociale veiligheid

Datum: 29 september 2023
Tijd: 09:30 tot 13:00
Locatie : Cultura Ede
Hoe ga jij om met sociale veiligheid en heb jij hiervoor beleid of hoe stel je dat op? Hierover organiseren de VOB en Cultuurconnectie op 29 september 2023 een conferentie voor directie en hr bij Cultura Ede.
Inhoudsblok

He ouwe, wanneer ga je nou met pensioen? → jonge collega tegen een oudere collega 
Schouders laag! → balletdocent tegen een jonge cursiste terwijl die haar steeds aanraakt 
Krijgt Susan promotie? Maar die wordt binnenkort vast zwanger → roddelende collega’s 
Rot toch op mens! → groep luidruchtige jongeren tegen een vrijwilliger 
….  
Moet kunnen toch, zo’n opmerking?  

Voorbeelden van opmerkingen die te maken hebben met sociale veiligheid. Hoe hiermee om te gaan en het beleid dat je hierop kan voeren komen terug tijdens deze conferentie.

Programma

Het programma is nog volop in ontwikkeling. We starten plenair en gaan vervolgens uiteen voor drie workshops:  

  • leiderschap en sociale veiligheid;  
  • vertrouwenspersonen; 
  • beleid. 

Het programma start om 10 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en duurt tot 13 uur. Tijdens de conferentie krijg je handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan. 

Aanmelden

Reserveer de tijd vast in je agenda en meld je aan via deze link. Dan houden we je op de hoogte van het programma.  We sluiten de conferentie af met een lunch (of to go voor de terugreis). 

Kun je onverhoopt toch niet en heb je geen collega die in jouw plaats wil en kan deelnemen? Tot één week tevoren kun je je deelname kosteloos annuleren. Ben je alsnog verhinderd, dan brengen wij 50 euro in rekening. 

Praktisch  

Cultura ligt in het centrum van Ede. Vanaf het NS station Ede-Centrum loop je in 2 minuten naar Cultura. Vanaf het station Ede-Wageningen rijden er stadsbussen richting Ede Centrum. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Q-Park parkeergarage Markt aan de Brouwerstraat 21a. Of parkeer (betaald) aan het Kuiperplein aan de achterzijde van het gebouw.