Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Seminar Taalhuis-collectie van de toekomst

Datum: 16 april 2024
Tijd: 13:00 tot 17:00
Locatie : Bibliotheek Neude, Utrecht
Bibliotheek Utrecht, Probiblio en Rijnbrink nodigen je uit voor deze inspirerende middag rond de rol van Taalhuis-collectie in de bibliotheek van de toekomst. Met ervaringen uit het veld en discussie over actuele vraagstukken. Voor collectiespecialisten, inhoudelijk specialisten, beleidsmakers en managers.
Inhoudsblok
Bibliotheek Utrecht, logo

Programma

12:30 – 13:00 | Inloop 

13.00 – 13.30 uur
Introductie en welkomstwoord door dagvoorzitter Lotte Kok (Probiblio). Met onder andere de presentatie van de vernieuwde collectielijst.

13.45 – 14.45 uur
Themassessies (de keuze maak je op de dag zelf):

  • Marianne Verhallen (Eenvoudig Communiceren) biedt handvatten voor de inzet van de fictiecollectie. 
  • Karlijn van Oirschot (Probiblio) en Femke Reijnen (BiSC) nemen je tijdens een actieve sessie mee in het labelen. Welke landelijke richtlijnen zijn er en hoe labelt iedereen nu?
  • Cees Kremer en Josja Pieterse (Probiblio) laten zien hoe je effectief aan de slag gaat met het opstellen van een strategie op de Taalhuiscollectie.

14.45 – 15.15 uur | Pauze

15.15 – 16.00 uur
Panelgesprek onder leiding van Lotte Kok (Probiblio) over beleidskeuzes, observaties uit het veld en een landelijke aanpak.

16.00 – 17.00 uur | Afsluiting en netwerkborrel

Meer informatie en aanmelding

Klik voor meer informatie en aanmelding op de website van Bibliotheek Utrecht. 

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.