Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Sessie Certificering Taalhuizen

Datum: 25 februari 2021
Tijd: 09:30 tot 11:30
Locatie: Online via Teams | de link volgt na aanmelding
Deze landelijke online sessie gaat in op de vragen die leven bij bibliotheken die zich voorbereiden op certificering van hun taalhuis.
Inhoudsblok

Voor: iedereen die betrokken is bij de certificering van het Taalhuis | directeuren, Taalhuis-coördinatoren, adviseurs of specialisten Basisvaardigheden en POI-adviseurs

In de periode 2020-2023 worden alle taalhuizen in Nederland door het CBCT gecertificeerd. Een flink aantal bibliotheken is zich aan het voorbereiden.

Afbeelding
cbct logo
Body

Op de website van het CBCT staat alle informatie over het certificeringsproces. Maar hiermee zijn waarschijnlijk nog niet alle vragen beantwoord. In deze landelijke online sessie met het CBCT gaan we in op de vragen die er leven.
Ook kun je hier vragen  stellen aan taalhuizen die inmiddels gecertificeerd zijn.

Programma

  • Wat is er nodig voor een goed functionerend Taalhuis? Arjan Beune, betrokken bij het ontstaan en ontwikkelen van de Taalhuizen, vertelt er meer over aan de hand van de bouwstenen
  • Willem Camphuis, directeur CBCT, informeert over het proces van certificering en de subsidieregeling
  • De eerste Taalhuizen zijn inmiddels gecertificeerd. Betsie van Ravenhorst van Taalhuis Nijkerk heeft in 2020 de certificering doorlopen. Zij is nu aan de slag met de verbeterpunten na de audit. Wat is haar ervaring en welke tips heeft zij voor ons?
  • Auditor Willem van Raaijen vertelt over de praktijk van de audit: hoe gaat dit in zijn werk en wat kun je verwachten op de dag van de audit?

Tijdens deze online werksessie is er volop gelegenheid tot dialoog en om vragen te stellen aan de sprekers.

Stuur deze uitnodiging gerust door naar collega’s voor wie deze sessie ook interessant kan zijn.

Heb je nu al een specifieke vraag die je graag aan bod ziet komen tijdens de werksessie? Daar houden we graag rekening mee. Je kunt je vraag doorgeven via het aanmeldformulier of mailen aan Seher Hazinedar.

Deze werksessie wordt georganiseerd vanuit een samenwerking tussen SPN en KB.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van deze werksessie.

Aanmelden

Formulier