Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Starttraining voor HBmT-coördinatoren (2-daags)

Datum: 2 oktober 2024
Tijd: 10:00 tot 15:30
Locatie : Utrecht
Hoe organiseer je taalcoaching, zoals een-op-een taalcoaching of taalcoaching in groepjes, op een slimme manier? Tijdens deze starttraining vorm je je een volledig beeld van de belangrijkste aspecten van een taalcoachproject: het fundament, het werkproces en de ondersteuning van vrijwilligers. Je leert hoe je deze kunt aanpakken en welke keuzes je hierin kunt maken. Dit is de tweede trainingsdag (de eerste is op 4 september 2024, dezelfde tijden).
Inhoudsblok
Groepje cursusdeelnemers aan het werk

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De belangrijkste aspecten van een taalcoachorganisatie: het fundament, het werkproces en de ondersteuning van vrijwilligers. 
  • Uit welke bouwstenen is een succesvolle taalcoachorganisatie opgebouwd? 
  • Hoe positioneer je je als coördinator naast het formele onderwijs, zoals de inburgering? 
  • Hoe kan je zo doelgericht en effectief mogelijk werken? Met oog voor jouw specifieke situatie, want elk project is er één en elke coördinator is er één.

Na afloop:

Als coördinator weet je hoe je bewust(er) keuzes kunt maken en hoe je genoemde aspecten (beter) aan kan pakken. Met de garantie dat je met (minstens) één eigen speerpunt plus passende aanpak weer naar huis gaat.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor coördinatoren van organisaties die zijn aangesloten bij Het Begint met Taal. Niet aangesloten en toch geïnteresseerd? Neem contact op met Het Begint met Taal.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de training ontvang je de handreiking ‘chtergrondinformatie over tweedetaalverwerving van Het Begint met Taal per mail. Lees de handreiking voor de eerste bijeenkomst, dan haal je het meest uit de training.

Meer informatie en aanmelding

Klik voor meer informatie en aanmelding via de website van Het Begint met Taal.

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.