Training Bereik en ondersteunen van gezinnen met digitale hulpmiddelen (1)

Datum: 29 november 2021
Tijd: 09:00 tot 12:00
Locatie: Online
In deze eerste van 2 workshops leer je hoe jouw bibliotheek - met partner(s) - laagtaalvaardige ouders en jonge kinderen van 2 tot 6 jaar kan helpen om samen hun taal- en digitale vaardigheden te verbeteren. Ouders en kinderen gaan spelenderwijs aan de slag met educatieve (taal)apps en materialen op tablets. Zo help je gezinnen om een taalrijke thuisomgeving te scheppen. Hierdoor groeit de betrokkenheid van ouders bij de taalontwikkeling van hun kind. Bovendien vergroten ouders ook hun eigen (digi)taalvaardigheid.
Inhoudsblok

De aanpak van Bibliotheek Lek & IJssel met Taal & Tablets en de aanpak van de Gelderse en Overijsselse bibliotheken met Samen Digi-TAAL zijn hierin meegenomen als voorbeeld.
Voorbeeldaanpak: Bereik en ondersteunen van gezinnen met behulp van digitale hulpmiddelen

In deze training worden 2 online workshops georganiseerd om de kennis en ervaring van deze voorbeelden te delen en hiervan te leren.

Moeder en dochtertje bekijken beeldscherm

Workshop 1 (29 november) gaat in op planvorming en werken met tablets & educatieve (taal)apps.
Workshop 2 (21 december) gaat over het begeleiden van gezinnen & ouderbijeenkomsten en doorverwijzing.
De workshops behandelen theorie, de belangrijkste inzichten en suggesties van bibliotheken, en interactieve werkvormen voor je eigen lokale aanpak.

• Bibliotheken die digitale hulpmiddelen gebruiken of dit willen gaan doen.
  • Advies: overweeg om als duo deel te nemen: 1 collega Educatie en 1 collega Basisvaardigheden of Taalhuis.

Planning en tijdsinvestering

Data: 29 november en 21 december 2021
Tijd: van 09.00 tot 12.00 uur
Deadline voor aanmelding: 17 november 2021

Deelname vraagt ongeveer 12 uur per deelnemer.
Voorafgaand wordt elke bibliotheek gevraagd een intakeformulier in te vullen.

Meer informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de training door een mail te sturen naar Seher Hazinedar.
Heb je inhoudelijke vragen over dit traject? Dan kun je mailen naar Tirza de Fockert.