Training Taalhuis op School (1)

Datum: 30 november 2021
Tijd: 10:00 tot 14:30
Locatie: Online
Je leert alle ins en outs rond bijeenkomsten starten op scholen, waarbij ouders taalondersteuning krijgen. De training is gebaseerd op het concept Taalhuis op School, dat Danny Pennings heeft ontwikkeld voor Bibliotheek Nijkerk. Dit is de eerste van 2 workshops van een dagdeel.
Inhoudsblok

In de training komt onder andere aan bod:

• uitleg van het concept Taalhuis op School, plan van aanpak en de randvoorwaarden;
  • verbinding van Taalhuis op School met andere projecten en activiteiten rond gezinsaanpak
  • vrijwilligersmanagement
  • financiering, beleid en borging
  • bespreken van thema laaggeletterdheid met partners en collega’s
Moeder en dochtertje bekijken beeldscherm
  • integrale werkwijze educatie en basisvaardigheden/Taalhuis
  • praktische uitvoering en bruikbare materialen

Voorbeeldaanpak: Ouderbijeenkomsten op school
Ook als je het concept niet letterlijk wilt volgen, biedt de workshop veel aanknopingspunten.

• Bibliotheken die ouderbijeenkomsten op scholen willen organiseren.
  • Advies: neem als duo deel: 1 collega Educatie en 1 collega Basisvaardigheden of Taalhuis.

Planning en tijdsinvestering

• 30 november 2021 online, vanaf 10.00 uur, maximaal 1 dagdeel
  • 8 februari 2022 in Utrecht (locatie volgt), van 10.00 tot 14.30 uur, inclusief lunch; inloop vanaf 09.30 uur. Deadline voor aanmelding: 15 november 2021

De training bestaat uit 2 dagdelen, waarvan 1 op locatie. Reken daarnaast op 1 à 2 uur aan huiswerk.

Er volgt een tweede ronde van dezelfde 2 workshops op 27 januari 2022 en 4 maart 2022 .

Meer informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de training door een mail te sturen naar Seher Hazinedar.
Heb je inhoudelijke vragen over dit traject? Dan kun je mailen naar Tirza de Fockert.