Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trainingsdag Digitaal Burgerschap

Datum: 7 december 2023
Tijd: 09:00 tot 15:30
Op 7 december kun je in Jaarbeurs MeetUp Utrecht een trainingsdag bijwonen rond digitaal burgerschap. Wil je weten hoe je dit thema goed neerzet in jouw bibliotheek? Hoe je het gesprek voert over technologie en digitalisering? Of hoe je jouw bezoekers weerbaar maakt tegen desinformatie? Meld je dan snel aan voor deze mooie dag, die we uiteraard afsluiten met een hapje en een drankje.
Inhoudsblok

Het programma van de trainingsdag ziet er als volgt uit:

09.00 uur inloop

09.30 uur start en welkom door het Programmateam Digitaal Burgerschap

09.45 uur mini-training 1: Introductie Digitaal Burgerschap (Programmateam Digitaal Burgerschap)

11.00 uur pauze 

11.15 uur mini-training 2: Begeleidingsethiek (ECP)

12.45 uur lunch 

13.30 uur mini-training 3: De wereld achter desinformatie (Beeld en Geluid)

15.00 uur Uitwisseling, vragen en vooruitblik 

15.30 uur Afsluiting en drankje/hapje

Meer informatie over de trainingen vind je in het nieuwsbericht van 24 oktober

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via dit inschrijfformulier. Deelname is uiteraard gratis. Reageer snel: er is ruimte voor 30 deelnemers.

Over de trainingsdag

De trainingsdag komt tot stand dankzij een financiĆ«le bijdrage van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De dag wordt georganiseerd door het landelijke programmateam digitaal burgerschap. Dit team helpt bibliotheken en hun medewerkers om het thema handen en voeten te geven in de praktijk. Het ontwikkelt hiervoor momenteel een zogeheten leerlandschap, een omgeving waarin organisaties van en met elkaar leren. De trainingsdag is de eerste kennismaking met dit leerlandschap. Begin 2024 wordt hier meer over bekend. 

Contact

Wil je meer weten over de trainingsdag? Neem dan contact op met Hedi Egelmeers, inhoudelijk programmamanager digitaal burgerschap.