Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Trefpunt Live! maandelijkse online inloopsessie

Datum: 18 april 2023
Tijd: 13:00 tot 14:00
Locatie : Online via Teams
Sessie waarin je meer hoort over leermiddelen die de KB inkoopt om gratis aan te bieden in de bibliotheek. Op 18 april is het podium aan SeniorWeb met Bibliotheek Almelo en SkillsTown in Trefpunt Live!. Zo doe je inspiratie op om deze - voor bibliotheken - gratis leermiddelen zelf (meer) in te zetten.
Inhoudsblok
Cursisten aan beeldschermen met hulp van begeleider

Bewaar de deelname-link

Wie

Werk jij aan de programmering voor kwetsbare doelgroepen? Dan is Trefpunt Live! de plek om van aanbieders en collega-bibliotheken te horen welke leermiddelen er zijn en hoe je ze kunt inzetten. De sessie is voor iedereen die in de bibliotheek of het taalhuis betrokken is bij het aanbod basisvaardigheden: medewerkers en vrijwilligers. En daarnaast voor POI-adviseurs Basisvaardigheden.

Wat

Je leert niet alleen de leermiddelen beter kennen, maar ook de landelijke partners en leveranciers.
Je vindt alle ruim 100 landelijk ingekochte programma's in het Trefpunt leermiddelen. Ook het Trefpunt zelf lichten we toe: wat je erin kunt vinden en hoe je hierin kunt zoeken en filteren, om zo geschikte, gratis aan te bieden programma's te kiezen voor jouw doelgroepen.

Wanneer

De sessies zijn afwisselend elke derde dinsdag en donderdag van de maand, van 13.00 tot 14.00 uur.

Programma

Op zoek naar lesprogramma's of (online) modules waarmee mensen in jouw werkgebied hun basisvaardigheden kunnen vergroten? Sluit dan aan bij deze Trefpunt Live!. Dan geeft SeniorWeb samen met Bibliotheek Almelo een presentatie, en vervolgens presenteert SkillsTown haar aanbod. Zet de sessie in je agenda en doe ook mee! 

Heb je vragen over meer leermiddelen of partners, dan kan dat natuurlijk ook. We beantwoorden ze ter plekke of spelen ze door aan de betrokken partner. Vragen kun ook je vooraf mailen aan Karin Ottenhoff.

Deelnemen en deelname-link

Je volgt de sessie via Teams. Je hoeft je niet aan te melden. Klik op de deelname-link.
Je kunt eventueel ook later 'binnenlopen'.

In je agenda zetten

Zet deze sessie in je Outlook-agenda: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.

Terugkijken

De sessie wordt opgenomen zodat die later terug te kijken is. Als je niet in beeld wilt, kun je je camera uitzetten.
Bekijk eerdere sessies