Trefpunt Live! maandelijkse online inloopsessie

Datum: 15 november 2022
Tijd: 13:00 tot 14:00
Maandelijkse online sessie waarin je meer hoort - en kunt vragen - over leermiddelen die de KB inkoopt om gratis aan te bieden in de bibliotheek. Je kunt ze vinden in het Trefpunt leermiddelen. Twee partners presenteren elk een leermiddel. Sla de sessie via het ICS-icoontje eenvoudig op in je Outlook-agenda en doe mee!
Inhoudsblok
Cursisten aan beeldschermen met hulp van begeleider

Bewaar de deelname-link.

Wie

Werk jij aan de programmering voor kwetsbare doelgroepen? Dan is Trefpunt Live! zeker een plek om van aanbieders en collega-bibliotheken te horen welke leermiddelen er zijn en hoe je ze kunt inzetten. De sessie is voor iedereen die in de bibliotheek of het taalhuis betrokken is bij het samenstellen van het aanbod basisvaardigheden: medewerkers en vrijwilligers. En daarnaast voor POI-adviseurs Basisvaardigheden.

Wat

Je leert niet alleen de leermiddelen beter kennen, maar ook de landelijke partners en leveranciers.
Je vindt alle ruim 100 landelijk ingekochte programma's in het Trefpunt leermiddelen. Ook het Trefpunt zelf lichten we uitgebreid toe: wat je er allemaal in kunt vinden en hoe je hierin kunt zoeken en filteren, om zo geschikte, gratis aan te bieden programma's te kiezen voor jouw doelgroepen.

Wanneer

De sessies zijn afwisselend elke derde dinsdag en donderdag van de maand, van 13.00 tot 14.00 uur. Dit zijn de komende sessies:

• dinsdag 15 november 2022 - SkillsTown en Edia & Bibliotheek Haarlemmermeer
  • donderdag 19 januari 2023 - Oefenen.nl en De Levende Sollicitatiegids, met 2 bibliotheken

Sla de sessies op in je agenda: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk en sla het bestandje op.
Er is geen sessie in december 2022.

Programma

Elke maand zetten we 2 andere partners in het schijnwerpers, met hun aanbod dat voor bibliotheken is ingekocht en hoe dit terugkomt in het Trefpunt. Dit aanbod wordt steeds geïllustreerd met een good practise-voorbeeld door een bibliotheek.

Heb je vragen over andere leermiddelen of partners, dan kan dat natuurlijk ook. We beantwoorden ze ter plekke of spelen ze indien nodig door aan de betrokken partner.

Je kunt ook vooraf je vragen mailen aan Karin Ottenhoff.

Deelnemen en deelname-link

Je volgt de sessie via Teams. Je hoeft je niet aan te melden. Klik op de deelname-link.
Je kunt eventueel ook later 'binnenlopen'.

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda en, afhankelijk van de instellingen van je mailprogramma, mét de deelname-link.

De sessie wordt opgenomen zodat die later terug te kijken is. Als je niet in beeld wilt, kun je je camera uitzetten.