Trefpunt Live! maandelijkse online inloopsessie

Datum: 19 januari 2023
Tijd: 13:00 tot 14:00
Locatie : Online via Teams
Maandelijkse online sessie waarin je meer hoort - en kunt vragen - over leermiddelen die de KB inkoopt om gratis aan te bieden in de bibliotheek. Je kunt ze vinden in het Trefpunt leermiddelen. Oefenen.nl en De Levende Sollicitatiegids presenteren elk een leermiddel, met een bibliotheek die er al succesvol mee werkt. Sla de sessie via het ICS-icoontje eenvoudig op in je Outlook-agenda en doe mee!
Inhoudsblok
Cursisten aan beeldschermen met hulp van begeleider

Bewaar de deelname-link.

Wie

Werk jij aan de programmering voor kwetsbare doelgroepen? Dan is Trefpunt Live! zeker een plek om van aanbieders en collega-bibliotheken te horen welke leermiddelen er zijn en hoe je ze kunt inzetten. De sessie is voor iedereen die in de bibliotheek of het taalhuis betrokken is bij het samenstellen van het aanbod basisvaardigheden: medewerkers en vrijwilligers. En daarnaast voor POI-adviseurs Basisvaardigheden.

Wat

Je leert niet alleen de leermiddelen beter kennen, maar ook de landelijke partners en leveranciers.
Je vindt alle ruim 100 landelijk ingekochte programma's in het Trefpunt leermiddelen. Ook het Trefpunt zelf lichten we uitgebreid toe: wat je er allemaal in kunt vinden en hoe je hierin kunt zoeken en filteren, om zo geschikte, gratis aan te bieden programma's te kiezen voor jouw doelgroepen.

Wanneer

De sessies zijn afwisselend elke derde dinsdag en donderdag van de maand, van 13.00 tot 14.00 uur. Dit is de eerste sessie van 2023, verzorgd door Oefenen.nl en De Levende Sollicitatiegids, met 2 bibliotheken.

Sla de sessies op in je agenda: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk en sla het bestandje op.

In Trefpunt Live!, vragenuurtje op 19 januari presenteren zich 2 aanbieders.

Oefenen.nl licht samen met Bibliotheek Kennemerwaard 3 programma’s uit waar deelnemers enthousiast over zijn en hoe deze programma’s hen verder helpen in de maatschappij. Deze keer dus minder aandacht voor Klik & Tik, maar juist meer tips over het andere aanbod van Oefenen.nl.
Laat je inspireren door het verhaal van bibliotheek Kennemerwaard en Oefenen.nl.

Bij De Levende Sollicatiegids maak je in een actieve presentatie (hernieuwd) kennis met Walk&Talk, voor werkzoekenden. Ervaar zelf hoe het werkt!

Zet de sessie in je agenda en doe mee.

Heb je vragen over andere leermiddelen of partners, dan kan dat natuurlijk ook. We beantwoorden ze ter plekke of spelen ze indien nodig door aan de betrokken partner.
Je kunt ook je vragen vooraf mailen aan Karin Ottenhoff.

Deelnemen en deelname-link

Je volgt de sessie via Teams. Je hoeft je niet aan te melden. Klik op de deelname-link.
Je kunt eventueel ook later 'binnenlopen'.

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda; en afhankelijk van je Outlook-instellingen, mét de deelname-link.

De sessie wordt opgenomen zodat die later terug te kijken is. Als je niet in beeld wilt, kun je je camera uitzetten.