Trefpunt Live! maandelijkse online inloopsessie

Datum: 16 maart 2023
Tijd: 13:00 tot 14:00
Locatie : Online via Teams
Sessie waarin je meer hoort - en kunt vragen - over leermiddelen die de KB inkoopt om gratis aan te bieden in de bibliotheek. Je vindt dit aanbod in het Trefpunt leermiddelen. Oefenen.nl en Stichting Digisterker presenteren zich elk met een bibliotheek die er succesvol mee werkt. Zet de sessie in je agenda en doe mee!
Inhoudsblok
Cursisten aan beeldschermen met hulp van begeleider

Bewaar de deelname-link

Wie

Werk jij aan de programmering voor kwetsbare doelgroepen? Dan is Trefpunt Live! de plek om van aanbieders en collega-bibliotheken te horen welke leermiddelen er zijn en hoe je ze kunt inzetten. De sessie is voor iedereen die in de bibliotheek of het taalhuis betrokken is bij het aanbod basisvaardigheden: medewerkers en vrijwilligers. En daarnaast voor POI-adviseurs Basisvaardigheden.

Wat

Je leert niet alleen de leermiddelen beter kennen, maar ook de landelijke partners en leveranciers.
Je vindt alle ruim 100 landelijk ingekochte programma's in het Trefpunt leermiddelen. Ook het Trefpunt zelf lichten we toe: wat je erin kunt vinden en hoe je hierin kunt zoeken en filteren, om zo geschikte, gratis aan te bieden programma's te kiezen voor jouw doelgroepen.

Wanneer

De sessies zijn afwisselend elke derde dinsdag en donderdag van de maand, van 13.00 tot 14.00 uur.

Programma

In Trefpunt Live!, vragenuurtje op 16 maart presenteren zich Oefenen.nl en Stichting Digisterker, elk met een bibliotheek die over het aanbod haar ervaringen deelt. De invulling is nog onder voorbehoud, maar we leggen in deze editie de focus graag op Digitaal en E-overheid.

Heb je vragen over meer leermiddelen of partners, dan kan dat natuurlijk ook. We beantwoorden ze ter plekke of spelen ze door aan de betrokken partner. Vragen kun ook je vooraf mailen aan Karin Ottenhoff.

Deelnemen en deelname-link

Je volgt de sessie via Teams. Je hoeft je niet aan te melden. Klik op de deelname-link.
Je kunt eventueel ook later 'binnenlopen'.

In je agenda zetten

Zet deze sessie in je Outlook-agenda: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.

De sessie wordt opgenomen zodat die later terug te kijken is. Als je niet in beeld wilt, kun je je camera uitzetten.