Webinar Aan de slag met de Slimme Nieuwslezer

Datum: 16 november 2021
Tijd: 15:00 tot 16:30
Locatie: Online
Ook jouw bibliotheek kan de Slimme Nieuwslezer gratis aanbieden. Wil je weten hoe dit werkt? Meld je dan aan voor het gratis webinar: je kunt kiezen uit 3 data.
Inhoudsblok

De Slimme Nieuwslezer geeft mensen die hun lees- en taalvaardigheid willen verbeteren, de mogelijkheid om veel leeskilometers te maken. De online krant biedt hiervoor dagelijks actuele nieuwsberichten op verschillende leesniveaus. Door de teksten te lezen en er oefeningen bij te maken kunnen cursisten werken aan hun leesvaardigheid.

De Slimme Nieuwslezer schermafbeelding nieuwsbericht

EDIA en ITTA UvA verzorgen een webinar over het gebruik van de Slimme Nieuwslezer. Deelname is gratis. In het webinar komt onder andere aan bod wat kenmerken van verschillende lezers zijn, hoe cursisten beter leren lezen en welke redenen zij daarvoor hebben. Daarnaast worden inhoud en werkwijze van de Slimme Nieuwslezer toegelicht en praktisch getoond.

Het webinar wordt gehouden op:

• Dinsdag 16 november, 15.00-16.30 uur
  • Donderdag 25 november, 15.00-16.30 uur
  • Zaterdag 11 december, 11.00-12.30 uur

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen aan info@itta.uva.nl. Vermeld hierbij 'webinar Slimme Nieuwslezer' en de gekozen datum. Bij voldoende aanmeldingen ontvang je ongeveer een week van tevoren meer informatie.