Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Webinar Digitale zorg voor iedereen

Datum: 9 november 2023
Tijd: 15:30 tot 17:00
Locatie : Online
In dit webinar zie je hoe je ervoor kunt zorgen dat eHealth-toepassingen begrijpelijk en gebruiksvriendelijk zijn.
Inhoudsblok
Pharos, logo

Het gebruik van digitale zorg kan bijdragen aan betaalbare en efficiëntere zorg. Een belangrijke voorwaarde van eHealth is dat het begrijpelijk en gebruiksvriendelijk moet zijn. Maar 1 op de 5 mensen heeft beperkte digitale vaardigheden, inclusief de groep die moeite heeft met lezen en schrijven. Hoe kan men eHealth-toepassingen gebruiken om álle patiënten te ondersteunen bij hun zorg, om zorgverleners te helpen bij hun werk en om de kwaliteit van de zorg te verbeteren?

Programma

Het webinar besteedt aandacht aan:

  • Hoe maak je en verbeter je eHealth om het begrijpelijk en gebruiksvriendelijk te krijgen?
  • Hoe help je patiënten bij het gebruik van eHealth?
  • Hoe krijg je in je organisatie meer aandacht voor begrijpelijke eHealth?

Anne Loohuis van Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg UMCG vertelt over het testen van de UrinControl-App met onder andere Taalambassadeur Fatiha Esslamy van Stichting ABC. Welke tips kreeg zij van Fatiha, en waarom kozen ze samen met Instituut Verantwoord Medicijngebruik en Curavista voor het leertraject Begrijpelijke zorg informatie.

Antoinet Smallegange van Zorgorganisatie Eerste Lijn (ZEL) vertelt over de noodzaak van ondersteuning bij digitale zorg. De meerwaarde van een goede samenwerking tussen huisartsen, zorggroepen en de ondersteuning van patiënten.

En Isabelle Konst van Pharos licht toe waar patiënten tegenaan lopen bij hun vraag naar ondersteuning en welke drempels er zijn als je hulp zoekt.

Meer informatie en aanmelding

Klik voor meer informatie en aanmelding

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.