Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Webinar over expertiseontwikkeling bij de Bibliotheek op school en BoekStart

Datum: 13 april 2023
Tijd: 09:00 tot 09:50
Stichting Lezen organiseert donderdagochtend 13 april van 9.00-9.50 uur weer een webinar voor bibliotheekdirecties, ditmaal over expertiseontwikkeling bij de Bibliotheek op school en BoekStart.
Inhoudsblok

Over het webinar

Naar aanleiding van de Leesbevorderingsimpuls van € 12,9 miljoen uit het Masterplan basisvaardigheden organiseert Stichting Lezen een webinar voor bibliotheekdirecties. Deze impuls is een fantastische kans voor de bibliotheek om te investeren in leesbevordering. Deze kans roept echter ook vragen op. Wat is er de komende jaren aan expertiseontwikkeling van bibliotheekmedewerkers nodig om de leesbevorderingsaanpak te bestendigen en versterken? Op welke manier speel je in op de verschuivende rollen van de bibliotheekmedewerkers die deze programma’s uitvoeren? En welke plek krijgt personeelsbeleid binnen het brede strategische beleid?

Jannie van Vugt (projectleider brancheopleiding, VOB) gaat in gesprek met Stieneke Eising (adviseur leren en ontwikkelen bij Stichting Lezen) en Dia Wesseling (adviseur educatie bij Probiblio en winnaar van de Victorine van Schaickprijs voor haar visiepaper over expertiseontwikkeling bij academisch geschoolde leesconsulenten).

Meer informatie en aanmelden

De link naar de registratiepagina: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_BbEJ__c3SE2LKv6GShqr5g

Kijk op lezen.nl voor meer informatie over het webinar (en voor de registratielink): https://www.lezen.nl/opleiding/webinar-expertiseontwikkeling-bij-de-bibliotheek-op-school-en-boekstart/

 

Afbeelding