Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Week van Lezen en Schrijven

Begin: 8 september 2023
Einde: 15 september 2023
Dit jaar begint de Week van lezen en schrijven op Wereldalfabetiseringsdag: vrijdag 8 september. Partners uit het hele land vragen tot en met 15 september extra aandacht voor laaggeletterdheid. Doe met jouw bibliotheek ook mee en gebruik de inspiratie en materialen voor je eigen activiteit of evenement. Ook kennisdeling is een belangrijk onderdeel van de Week. Daarom worden er weer diverse online kennissessies georganiseerd.
Inhoudsblok
Week van Lezen en Schrijven, banner met datum

Om ervoor te zorgen dat ook mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of computeren, aan de samenleving kunnen meedoen, worden taalnetwerken, bedrijven en het Nederlandse publiek gevraagd om tijdens de Week van Lezen en Schrijven in actie te komen.

Ook gemeenten kunnen zich dit jaar actief verbinden met de Week van Lezen en Schrijven. Met de materialen uit de Communicatie Toolkit kunnen gemeenten tijdens de Week laten zien hoe zij zich inzetten voor de aanpak van laaggeletterdheid. 

Online Kennissessies

Stichting Lezen en Schrijven organiseert ook online kennissessies over de aanpak van laaggeletterdheid. De sessies zijn bedoeld om te inspireren, motiveren én om kennis uit te wisselen.  Er zijn sessies over diverse terreinen. Voor professionals, politici en vrijwilligers. Of je nu een doorgewinterde beleidsmedewerker bent of net begonnen als taalvrijwilliger, wees erbij! 

Inspiratie en meedoen

Op de website van Stichting Lezen en Schrijven vind je ideeën, voorbeelden en materialen om activiteiten te organiseren. Ook kun je er je eigen activiteiten aanmelden, zodat die worden meegenomen in de publiciteit. 

Klik voor meer informatie en ondersteuning.  

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.