Week van Lezen en Schrijven

Begin: 8 september 2022
Einde: 14 september 2022
Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vragen we samen met honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Doe mee in jouw bibliotheek en bekijk de kennissessies.
Inhoudsblok
Stichting Lezen en Schrijven, logo

Het Nederlandse publiek, taalnetwerken en bedrijven worden uitgenodigd om tijdens de Week van Lezen en Schrijven in actie te komen. Ook gemeenten kunnen zich er dit jaar actief mee verbinden. Met de materialen uit de toolkit kunnen zij laten zien hoe zij zich inzetten voor de aanpak van laaggeletterdheid. Stichting Lezen en Schrijven kan adviseren over de beste manier om dit aan te pakken.

Door acties en activiteiten te organiseren voor verschillende doelgroepen bereiken we zo veel mogelijk mensen. Deze Week krijgen ouders en jongeren extra aandacht. Kom jij ook in actie? Bekijk op de site van Lezen en Schrijven wat je kunt doen.
Er zijn activiteiten voor:

• Collega's (professionals)
  • Werknemers
  • Cursisten / vrijwilligers
  • Bestuurders (inclusief werkgevers)
  • Inwoners / het algemene publiek
  • Kinderen en ouders / het onderwijs

Bekijk ook de communicatietoolkit en de kennissessies voor verschillende doelgroepen.