Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Workshop Gezinsgerichte programma's

Datum: 14 september 2022
Tijd: 09:30 tot 11:00
Locatie : Online via Zoom
Op woensdag 14 september organiseert NEXT een workshop over de programma's Opstapje, Opstap en VVE Thuis. Deze programma's stimuleren de ontwikkeling van kinderen tussen de 1 en 6 jaar en bevorderen de kwaliteit van ouder-kind-interactie.
Inhoudsblok

In deze workshop maak je kennis met de gezinsgerichte programma’s Opstapje, Opstap en VVE Thuis. Je krijgt uitleg over de achterliggende visie, inhoud en effecten.
De workshop zoomt in op wat werkt voor laaggeletterde en/of laagtaalvaardige ouders. Verder komt aan de orde hoe deze programma’s je kunnen inspireren voor jouw aanpak.
De workshop wordt gegeven door: 

  • Hilde Kalthoff, expert Ontwikkelingsstimulering van het jonge kind bij Bereslim. Ze heeft ervaring op de thema's educatief partnerschap, opvoedingsondersteuning en voor- en vroegschoolse educatie. 
  • Renske Smit, Social Professional bij JES Rijnland. Ze is coördinator VoorleesExpress en voert ontwikkelingsgerichte thuisprogramma's uit.  

Lees de flyer voor meer informatie.

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je dan aan via dit formulier.

In je agenda zetten

Je kunt deze sessie in je Outlook-agenda zetten: klik op het ICS-icoontje in de grijze balk hierboven. Download het ICS-bestandje en sla het op. De sessie staat in je agenda.