Impressie opening IDO in andere bibliotheken

Op 1 juli 2019 gingen de kopgroep-bibliotheken onder veel belangstelling van start met hun Informatiepunt Digitale Overheid. Bekijk hier een sfeerimpressie.
Inhoudsblok

Dalfsen-Nieuwleusen

In Dalfsen zijn 60 mensen aanwezig. Wethouder Jan Uitslag en directeur Anke Bruggeman openen samen het Informatiepunt, gevolgd door een interview met een echtpaar: omdat meneer ziek is geworden heeft mevrouw de (digitale) zaken overgenomen. En dat is niet altijd makkelijk.

Informatiepunt Digitale Overheid, logo
Toespraak bij Opening IDO in Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen
Publiek bij de opening IDO in Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen
Openingshandeling IDO in Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen

Katwijk

Body

In Katwijk opent wethouder Adger van Helden het Informatiepunt, in aanwezigheid van Monique Kromhout en directeur Jan Klerk van de bibliotheek.

Toespraak bij Opening IDO in Bibliotheek Katwijk
Informatiepunt Digitale Overheid, opening in Bibliotheek Katwijk
Openingshandeling IDO in de Bibliotheek Katwijk

Leeuwarden

Body

Sjoerd Feitsma, wethouder Cultuur, opent in Leeuwarden het Informatiepunt. Norma en Jolanda van het Buurtservicepunt, vaste partner van de dbieb, worden geïnterviewd door Arjen Nijboer van de bibliotheek.

Publiek bij de opening IDO in Bibliotheek Leeuwarden
Toespraak bij Opening IDO in Bibliotheek Leeuwarden
Informatiepunt Digitale Overheid, opening in Bibliotheek Leeuwarden

De Nieuwe Veste, Breda

Body

De opening vond plaats op 2 juli, door wethouder Miriam Haagh, John Beckers, directeur-bestuurder van WIJ (netwerk Zorg voor elkaar Breda), Gertjan Endedijk, directeur-bestuurder De Nieuwe Veste en Bianca de Bie, projectleider.

IDO in de Bibliotheek Nieuwe Veste Breda
Opening IDO in de Bibliotheek Nieuwe Veste, Breda
Medewerker Bibliotheek Nieuwe Veste presenteert taart

Hengelo

Body

Op zondag 1 september is het IDO in Bibliotheek Hengelo geopend door burgemeester Sander Schelberg, wethouder Bas van Wakeren, directeur René Siteur en Jos Debeij van de KB. De opening was een belangrijk onderdeel van de start van feestmaand rond het 100-jarig jubileum van Bibliotheek Hengelo.

Toespraak bij Opening IDO in Bibliotheek Hengelo
Twee medewerkers schenken champagne bij opening IDO in Bibliotheek Hengelo
Publiek bij de opening IDO in Bibliotheek Hengelo

Kaatsheuvel

Body

Tijdens de aftrap op 12 september van de aanpak laaggeletterdheid van de gemeente Loon op Zand opende directeur-bestuurder Bibliotheek Midden-Brabant, Herman Horst samen met wethouder Jan Brekelmans het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Kaatsheuvel.

Openingshandeling IDO in Bibliotheek Kaatsheuvel

Kennemerwaard

Body

Op 24 september 2019 gingen bij Bibliotheek Kennemerwaard de Informatiepunten Digitale Overheid van start, in maar liefst 4 vestigingen: Alkmaar Centrum, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. Directeur Erna Winters en de Alkmaarse troubadour Bertje Doperwtje - die speciaal voor deze gelegenheid een lied schreef - verzorgden samen met het publiek de officiële opening. Dit Informatiepunt bevindt zich overigens niet alleen in de bibliotheek, maar al fietsend ook in de wijken van Alkmaar.

De IDO-fietskar van Bibliotheek Kennemerwaard
Toespraken en drankjes bij opening IDO in Bibliotheek Kennemerwaard

Venlo

Body

In de Bibliotheek Venlo opende staatssecretaris Raymond Knops het Informatiepunt Digitale Overheid. Bekijk het sfeerverslag.