Logo
Afbeelding

Subsidiefondsen bibliotheken

Meer budget nodig, of een afwijzing gekregen voor de innovatiegelden? Hieronder vind je drie andere fondsen, die middelen beschikbaar stellen voor bibliotheken.
Inhoudsblokken

Stichting Pica

Stichting Pica zet middelen in voor grotere projecten die gericht zijn op openbare informatievoorziening. De middelen zijn beschikbaar voor openbare, wetenschappelijke en speciale bibliotheken. De projecten dienen de individuele belangen van de instellingen te overstijgen en de samenwerking tussen bibliotheken te bevorderen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Stichting Pica.

Stichting GO-fonds

Het GO-fonds richt zich op het verbinden, innoveren en professionaliseren van het vak en/of de beroepsgroep, onder meer op talentontwikkeling. Het GO-fonds honoreert bij voorkeur innovatieve projecten met effecten op de lange termijn; samenwerking met andere vakgebieden is een pre.

Kijk voor meer informatie op de website van het GO-fonds.

SIDN-fonds

SIDN-fonds wil bijdragen aan een open en vrij internet dat voor iedereen toegankelijk is. Een internet waarop mensen kunnen vertrouwen en bouwen en dat optimaal wordt benut, omdat mensen zich veilig voelen om vrij met elkaar te communiceren, samen te werken en informatie te delen. SIDN richt zich op het vergroten van de toegankelijkheid van het internet voor iedereen. In het bijzonder voor mensen in een achterstandspositie. Aanvragen voor projecten in de ideefase kunnen doorlopend worden ingediend.

Kijk voor meer informatie op de website van het SIDN-fonds.