Logo
Afbeelding
Toolkit Design Thinking

Toolkit Design Thinking

Met de toolkit Design Thinking for Libraries kunnen bibliotheken aan de slag als ze innovaties willen uitwerken op basis van de problemen, vragen en wensen van de gebruikers en hun ervaringen tijdens het ontwerpproces.
Inhoudsblokken

De toolkit bestaat uit drie delen:

  1. een handleiding voor bibliotheken
  2. een activiteitenwerkboek
  3. een samenvatting: Design Thinking in één dag

De toolkit is ontwikkeld door IDEO, in samenwerking met de Chicago Public Library en Aarhus Public Libraries. Het traject is gesponsord door de Bill & Melinda Gates Foundation.

In opdracht van de KB is de toolkit vertaald door de Inspiratiebrigade, in samenwerking met Expeditie Anton uit Eindhoven.

De Inspiratiebrigade heeft de algemene Nederlandse tekst verzorgd. Expeditie Anton, met veel ervaring met de methode in de bibliotheeksector, heeft de vertaling passend gemaakt voor de Nederlandse bibliotheken. Bij de vertaling is samengewerkt met het Vlaamse Departement voor Cultuur, Jeugd en Media, van waaruit de toolkit beschikbaar komt voor de bibliotheken in Vlaanderen.

Meer informatie is te vinden op de internationale website voor Design Thinking voor bibliotheken, of op de Facebookpagina.