De WaU-trajecten: een overzicht
Logo
Afbeelding
Logo LDI

Klant en identiteit (AV en KRS)

Bibliotheekleden kunnen met de authenticatievoorziening (AV) met hun eigen bibliotheekaccount inloggen op bibliotheekdiensten. Het klantregistratiesysteem (KRS) zorgt voor de autorisatie en registreert gegevens van eindgebruikers.
Inhoudsblokken

Om bibliotheekleden toegang te geven tot de online collectie van openbare bibliotheken, is een veilig, betrouwbaar en landelijk systeem nodig. Dit systeem is inbegrepen in de LDI en bestaat uit twee onderdelen: een authenticatievoorziening (AV) en een klantregistratiesysteem (KRS). Als een bibliotheeklid inlogt, kijkt de authenticatievoorziening of deze eindgebruiker een geldig lidmaatschap heeft. Het klantregistratiesysteem controleert vervolgens tot welke content de eindgebruiker toegang heeft. De systemen AV en KRS worden constant gesynchroniseerd met de systemen van openbare bibliotheken. 

Wat bereiken we met AV en KRS samen met het OB-netwerk?

  • Bibliotheekleden toegang geven tot de online OB-collectie

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de groep LDI op MetdeKB (inlog vereist).

MetdeKB is alleen toegankelijk voor medewerkers van openbare bibliotheken, provinciale ondersteuningsinstellingen en de VOB. Heb je nog geen inlog? Dan kun je die aanvragen via metdekb@kb.nl.