Logo
Afbeelding
Logo landelijk social media team

Landelijk Social Media Team

Het voormalige Landelijk Social Media Team (LSMT) bestond uit een groep bibliotheekspecialisten die samen de landelijke socialmedia-accounts van de Bibliotheek en de online Bibliotheek beheerden. Dat deden ze in opdracht van de KB. Sinds juli 2022 zijn ze echter onderdeel geworden van de KB-Klantenservice. Hiermee is de naam LSMT vervallen, maar de taken zijn hetzelfde gebleven. De Bibliotheek en de online Bibliotheek zijn 7 dagen per week van 9.00 tot 23.00 uur online.
Inhoudsblokken

De webcare van de Klantenservice voorziet in de behoefte van de klant om ook via de sociale media in contact te treden met de Bibliotheek. Andersom geldt dat wij onze social media-accounts gebruiken om de diensten van de Bibliotheek onder de aandacht te brengen, de e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek te promoten en mensen te inspireren tot lezen. 

De Bibliotheek

De Bibliotheek is met landelijke accounts vertegenwoordigd op Twitter, Instagram en Facebook. Het doel is om het brede scala van wat de Bibliotheek te bieden heeft in de schijnwerpers te zetten: van BoekStart tot luisterboeken en van Passend Lezen tot leestips.

De BoekPerWeek-leesuitdaging is een belangrijke aanjager voor deze kanalen. Zo kunnen klanten raadsels oplossen op Instagram of meedoen aan de Facebookgroep 'BoekPerWeek', om te vertellen over hun laatst gelezen boek. Het webcareteam van de Klantenservice  helpt mensen met allerlei vragen.

Online Bibliotheek

Met ruim 40.000 e-books en 12.000 luisterboeken is er genoeg te kiezen bij de online Bibliotheek. De Klantenservice helpt mensen bij het zoeken naar het volgende e-book of luisterboek.

Ook helpt de Klantenservice mensen die problemen hebben met het zich registreren of het inloggen bij de online Bibliotheek en met het downloaden van e-books en luisterboeken. De online Bibliotheek is actief op Instagram (www.instagram.com/onlinebibliotheek) en Facebook (www.facebook.com/onlinebibliotheek) en heeft daar ook een Facebookgroep over luisterboeken (www.facebook.com/groups/doemijmaareenluisterboek).

Contact

Momenteel zijn er twee teamleiders bij de Klantenservice. Matine van de Haar is aanspreekpunt voor de webcare van de OB-diensten.