Marketing
Logo
Afbeelding
Logo landelijk social media team

Landelijk Social Media Team

Het Landelijk Social Media Team (LSMT) bestaat uit een groep bibliotheekspecialisten die samen de landelijke social media-accounts van de Bibliotheek en de online Bibliotheek beheren, in opdracht van de KB. De Bibliotheek en de online Bibliotheek zijn 7 dagen per week van 9.00 tot 23.00 uur online.
Inhoudsblokken

Het Landelijk Social Media Team voorziet in de behoefte van de klant om ook via de sociale media in contact te treden met de Bibliotheek. Andersom geldt dat wij onze social media-accounts gebruiken om de diensten van de Bibliotheek onder de aandacht te brengen, de e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek te promoten en mensen te inspireren tot lezen. 

  Alle medewerkers van het Landelijk Social Media Team in 2021

  Afbeelding
  LSMT-team 2021

  De Bibliotheek

  De Bibliotheek is met landelijke accounts vertegenwoordigd op Twitter, Instagram en Facebook. Het doel is om het brede scala van wat de Bibliotheek te bieden heeft in de schijnwerpers te zetten: van BoekStart tot de VakantieBieb en van Passend Lezen tot leestips.

  De BoekPerWeek-leesuitdaging is een belangrijke aanjager voor deze kanalen. Zo kunnen klanten raadsels oplossen op Instagram of meedoen aan de Facebookgroep 'BoekPerWeek', om te vertellen over hun laatst gelezen boek. Het LSMT helpt mensen met allerlei vragen.

  Online Bibliotheek

  Met ruim 33.000 e-books en 4.400 luisterboeken is er genoeg te kiezen bij de online Bibliotheek. Het LSMT helpt mensen bij het zoeken naar het volgende e-book of luisterboek, en wordt hierbij ondersteund door het e-bookspanel van de KB en de vloggers Britt, Sacha, Jörgen, Lalaine en Leora.

  Het LSMT helpt mensen die problemen hebben met het zich registreren of inloggen bij de online Bibliotheek en met het downloaden van e-books en luisterboeken. De online Bibliotheek is actief op Instagram (www.instagram.com/onlinebibliotheek) en Facebook (www.facebook.com/onlinebibliotheek) en heeft daar ook een Facebookgroep over luisterboeken (www.facebook.com/groups/doemijmaareenluisterboek).

  Samenstelling van het team

  Het LSMT bestaat uit bibliothecarissen en marketing-communicatiemedewerkers van bibliotheken uit het hele land. Het team wordt aangestuurd door Matine van der Haar (webcarecoördinator) en bijgestaan door de socialmediamarketeer (vacant).