20 september: eerste Trefpunt Live!

Vergelijken
9 september 2022
Volg op 20 september de eerste online inloopsessie over de leermiddelen die de KB inkoopt en die jouw bibliotheek gratis kan aanbieden. Deze sessie verzorgt de KB met Boom Uitgevers en JobOn, elk met een bibliotheek die al werkt met de leermiddelen. Een mooie kans om inspiratie op te doen én je vragen te stellen. Ook over het Trefpunt leermiddelen waarin je dit aanbod (en veel meer!) kunt vinden. Je bent welkom vanaf 13.00 uur!
Cursisten aan beeldschermen met hulp van begeleider

Klik op de deelname-link

Werk jij in de bibliotheek of het taalhuis aan de programmering voor kwetsbare doelgroepen? Dan is Trefpunt Live! de plek om van aanbieders en collega-bibliotheken te horen welke leermiddelen er zijn en hoe je ze kunt inzetten.

Je leert niet alleen de leermiddelen beter kennen, maar ook de landelijke partners en leveranciers.
Je vindt in het Trefpunt leermiddelen alle ruim 100 landelijk ingekochte leermiddelen die je gratis kunt aanbieden. In de sessie laten we je zien hoe je precies die programma's of cursussen selecteert die jouw klant verder helpen.

Naast de ingekochte leermiddelen vind je er nog zo'n 100 in het Trefpunt, zowel gratis als betaald.

Klik om meer te weten over het Trefpunt leermiddelen

Je vindt in deze interactieve catalogus een overzicht van educatieve programma's voor laaggeletterden, minder digivaardigen, nieuwkomers, werkzoekenden, enzovoort. Hier kies je makkelijk de juiste leermiddelen voor de bezoekers van jouw bibliotheek of (digi)taalhuis.

Het Trefpunt leermiddelen is het antwoord op een veel geuite wens van bibliotheken. Het biedt zowel gratis als betaald educatief aanbod voor diverse kwetsbare doelgroepen. Ook vind je er programma's die landelijk worden ingekocht en aangeboden. De inhoud is op veel manieren doorzoekbaar. Zo heb je veel kwalitatief aanbod op één plek en hoef je zelf geen materiaal te maken. De inhoud is zowel interessant voor medewerkers als vrijwilligers.

Doorzoekbaar

Op dit moment staan er ruim 200 programma's in het Trefpunt. Ze zijn doorzoekbaar op:

• Domein
  • Vorm (digitaal en/of papier)
  • Niveau (voor NT1, voor NT2, digitaal en rekenen)
  • Soort aanbod (bijvoorbeeld methodisch)
  • Soort ondersteuning voor leerders en/of begeleiders
  • Aanbieder
  • Eventuele kosten
  • Voor kun je zoeken op thema's en willekeurige zoekwoorden

Hiermee heb je als professional of vrijwilliger een helder inzicht in kwalitatief goed materiaal.

Beoordelen en vergelijken

Ook kun je leermiddelen beoordelen op een aantal facetten. Geef jouw beoordeling en maak het Trefpunt nog waardevoller.

Verder heb je de mogelijkheid om geselecteerde leermiddelen te vergelijken. Bovendien kun je jouw selectie delen met collega's. Zo maak je snel een goede keus van specifieke programma's die aansluiten bij de behoeften van jouw deelnemers.

Eerste sessie

Klik op de datum hierboven en sla de sessie rechtstreeks op in je agenda.

Programma

Elke maand zetten we 2 andere partners in het schijnwerpers, met hun aanbod dat voor bibliotheken is ingekocht. Dit aanbod wordt steeds geïllustreerd met een good practise-voorbeeld door een bibliotheek.
Deze eerste sessie start met een toelichting (animatie) op het Trefpunt leermiddelen.

Heb je vragen over andere leermiddelen of partners, dan kan dat natuurlijk ook. We beantwoorden ze ter plekke of spelen ze door aan de betrokken partner.

Deelnemen

Je volgt de sessie via Teams. Je hoeft je niet aan te melden. Klik op de deelname-link.
Je kunt eventueel ook later 'binnenlopen'. De sessie wordt opgenomen zodat je die later kunt terugkijken.

Klik voor volgende sessies Trefpunt Live!

Er zijn geen sessie in december 2022 en juli en augustus 2023.