Informatie voor het bibliotheeknetwerk

25 november: lancering Geheugen van Nederland

Nieuwsbericht
Vergelijken
4 november 2020
Wil jij de collectie van jouw bibliotheek een boost geven? Geef je dan op voor de lancering van Geheugen van Nederland op 25 november. Meedoen met Geheugen van Nederland vergroot je bereik aanzienlijk.
Inhoudsblokken

Foto-archieven, historische documenten, archeologische vondsten, kunstvoorwerpen, films, kranten en boeken: steeds meer erfgoed is tegenwoordig online te vinden en te gebruiken. Samen vertelt dit digitale erfgoed talloze verhalen. Geheugen van Nederland is een campagne met als doel om deze verhalen een podium te geven.

Dat doen we als samenwerkingsverband van een groeiend aantal erfgoedinstellingen: archievenbibliotheken, kennisinstellingen en musea.

Geheugen van NL logo

We duiken in onze online collecties en brengen onvergetelijke verhalen en objecten samen in thema’s. Op de campagnewebsite en via Facebook en Instagram delen we deze verhalen. Regelmatig lanceren we nieuwe thema’s en vullen we bestaande thema’s aan. Zo blijft er telkens iets te ontdekken.

Geheugen van Nederland is een initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed en staat open voor (kosteloze) deelname door alle Nederlandse erfgoedinstellingen, groot of klein.

De campagne loopt inmiddels zo’n drie maanden, en de resultaten zijn verbluffend goed: er zijn al miljoenen mensen bereikt via social media en de website. Hoogste tijd om méér erfgoedinstellingen te laten profiteren van deze campagne. En dat doen we met een feestelijke lancering op woensdag 25 november!

Doe mee

Doet jouw bibliotheek ook mee? Meer informatie over de lancering is te vinden op de website van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Daar kun je je ook aanmelden.