Informatie voor het bibliotheeknetwerk

4 sessies op Ontwikkeling Telt! Festival

Nieuwsbericht
Vergelijken
13 juli 2022
Op 22 september (online) en 13 oktober (fysiek) vindt dit festival plaats. Vanuit het programma Bibliotheek en basisvaardigheden verzorgen KB en SPN 4 sessies. Bekijk ze alvast. Je kunt je nu al aanmelden voor het festival.
Inhoudsblokken
Ontwikkeling Telt! Festival, logo

Donderdag 22 september 2022

Online programma, van 11.00 tot 16.30 uur

  • Samenwerken aan beter digitaal burgerschap onder jongeren: deze sessie geeft inzicht in hoe de bibliotheek en partners als het onderwijs of welzijn effectief kunnen samenwerken om jongeren beter toe te rusten om hun digitale zaken goed te regelen. Het gaat hierbij om resultaten die zijn behaald in de pilot Jongeren bereiken via het IDO.
  • Gezondheidsvaardigheden en de bibliotheek: inspiratie­sessie over een bijzondere samenwerking tussen de bibliotheek en zorg om gezondheids­verschillen bij burgers effectief te verkleinen.

Donderdag 13 oktober 2022

Fysiek programma, van 10.00 tot 16.30 uur in Den Haag

  • 7 beproefde ingrediënten voor een succesvolle gezinsaanpak geletterdheid: 110 bibliotheken versterkten vanuit het project Kwaliteitsimpuls laagtaalvaardige ouders hun gezinsaanpak. Het ITTA onderzocht de resultaten en inzichten van 82 deelnemende bibliotheken en destilleerde 7 kern-ingrediënten voor een succesvolle gezinsaanpak. Daarnaast delen we kennis en praktijk­ervaringen, zodat deelnemers leren van het onderzoek én van elkaar .
  • Succesvol samenwerken binnen de Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid: vanaf 2025 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de aanpak van laaggeletterdheid, waaronder de gezinsaanpak. Door laagtaal­vaardige ouders - met ondersteuning - een actieve rol te geven in de taal- en leesopvoeding van hun kinderen, doorbreken we de cyclus van laaggeletterdheid. Crux is intensieve samenwerking tussen gemeenten, bibliotheken en lokale partijen.

Bekijk de website van het Ontwikkeling Telt! Festival en meld je aan.