Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Aan de slag met het IDO

Nieuwsbericht
31 juli 2020
Opent jouw bibliotheek komende tijd een Informatiepunt Digitale Overheid? Dan kun je je goed voorbereiden met een document met vraag & antwoord, filmpjes én door het webinar van 29 juni terug te kijken.
Inhoudsblokken

Q&A webinar

Het document met veelgestelde vragen van bibliotheken over het IDO en de antwoorden daarop kun je nu bekijken. De (meeste) vragen werden gesteld tijdens het webinar Aan de slag met het IDO op 29 juni.

Informatiepunt Digitale Overheid, logo

Dat waren er meer dan we in het webinar konden beantwoorden. Daarom is nu dit uitgebreide Q&A-document toegevoegd aan de webinar-pagina. Hier kun je ook de opname terugkijken, inclusief de presentaties en de filmpjes.

Nieuwe filmpjes

Intussen verschenen 2 nieuwe filmpjes, namelijk van Bibliotheek De Nieuwe Veste in Breda en Bibliotheek Midden-Brabant. In het 1e filmpje vertellen Bianca de Bie en Rinske Faas over hun ervaringen met het IDO. In nummer 2 zijn Yvonne Bosch en Emely Kok aan het woord over hun praktijk. Het gaat zowel om (beleids)keuzes, samenwerking, vragen en reacties van het publiek, training als praktische zaken.  Ook deze filmpjes kun je op de webinar-pagina vinden.

Bijeenkomst lokale marketing

Op 29 september organiseert Probiblio de bijeenkomst 'Zo breng je het IDO lokaal onder de aandacht' in Zaandam, voor kartrekkers en marketeers en/of communicatiespecialisten. Bij de inschrijving hebben bibliotheekmedewerkers in Noord- en Zuid-Holland voorrang, maar bij voldoende plaats kunnen ook andere geïnteresseerden meedoen. De bijeenkomst wordt (in ieder geval deels) opgenomen, zodat je die later terug kunt kijken.  Lees er meer over en meld je aan.