Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Belastingdienst en Toeslagen - update augustus

Nieuwsbericht
Vergelijken
5 augustus 2022
Begin augustus start het jaarlijkse onderzoek naar de Belastingdienst onder bibliotheken. Dit onderzoek vindt plaats via de Bibliotheekmonitor van de KB. De resultaten brengen in kaart hoe bibliotheken de dienstverlening in samenwerking met de Belastingdienst hebben ingericht. Bied je ook komende maanden hulp rond belasting en toeslagen? Houd dan de gegevens in G!DS actueel.
Inhoudsblokken
Medewerker helpt vrouw met belastingaangifte

Het onderzoek Bibliotheekmonitor Belastingdienst belicht onder meer welke diensten rond digitale vaardigheden bibliotheken in de aangifteperiode van 2022 hebben aangeboden. En hoeveel mensen zijn bereikt met spreekuren en invulcursussen. Daarnaast komt de samenwerking met externe partners binnen deze samenwerking aan bod. De vragenlijst gaat over de aangifteperiode van januari tot en met augustus 2022.

Maakt jouw bibliotheek gebruik van de subsidieregeling Belastingdienstverlening? Dan is het invullen van de vragenlijst verplicht. Hiermee voldoet de bibliotheek aan de verantwoording voor de besteding van de subsidie.

Klik voor meer informatie over de jaarlijkse Bibliotheekmonitor Belastingdienst, waaronder de planning.

Samenwerking met Belastingdienst na 2022

2022 is het laatste jaar van het huidige convenant met de Belastingdienst. In september hopen we de informatie te kunnen delen over de samenwerking met de Belastingdienst en Toeslagen in 2023 en verder.

Belastingdienstverlening door het jaar heen

Bied je ook in de tweede helft van het jaar hulp aan bij Belastingzaken en Toeslagen? Vul dan de gegevens hierover ook in in G!DS. De medewerkers van de Belastingdienst en Toeslagen kijken ook na de aangifteperiode waar hulp geboden wordt.

Denk hierbij niet alleen aan specifieke belastinghulp, maar ook aan formulierenhulp of -brigade, brievenspreekuren, thuisadministratie en dergelijke. Hulp rond belastingen of toeslagen kan immers ook hiervan onderdeel zijn. In G!DS vind je sjablonen, onder meer voor de formulierenhulp.
Op de themapagina G!DS vind je onder 'Invoeren in G!DS versimpeld' een lijstje beschikbare sjablonen, waaronder die voor belastingdienstverlening.