Informatie voor het bibliotheeknetwerk

Belastingdienst: nieuws maart

Nieuwsbericht
Vergelijken
8 maart 2023
Het convenant met de Belastingdienst en Toeslagen wordt met een jaar verlengd. Een online en social campagne start volgende week en loopt tot medio april, die verwijst naar de bibliotheek in de buurt. De campagne gebruikt de gegevens in G!DS. Zorg dus dat jouw (belasting)dienstverlening goed in G!DS staat. De Bibliotheekmonitor Belastingdienstverlening 2022 is verschenen. Tot slot: Digisterker bracht lesmateriaal uit over sms-controle, de DigiD app en DigiD machtigen.
Inhoudsblokken

Verlenging convenant

Eind 2022 liep het convenant met de Belastingdienst af. Inzet van alle betrokken organisaties was om een nieuw vierjarig convenant te sluiten voor de periode 2023 tot en met 2026.
Dat is helaas nog niet gelukt. We verlengen het vorige convenant nu met één jaar en dezelfde voorwaarden, én we werken door aan een nieuw convenant voor de periode 2024 tot en met 2027.

Details over de subsidie-aanvraag voor 2023 volgen binnenkort.

Aangifteperiode

Zorg bij de voorbereidingen van de aan­gifte­periode dat al je aan­bod zicht­baar en bijgewerkt is. In de campagne voor de aan­gifte­periode wordt de inzet van lokale media gebaseerd op de zicht­bare lokale dienst­verlening, op G!DS dus. 

Naast de Belastingdienst enToeslagen verwijzen ook andere partijen zoals de DigiHulplijn op basis van de informatie in G!DS naar het lokale bibliotheekaanbod. 

Houd dus het aanbod steeds actueel in G!DS.

Voorbeeld campagne Hulp bij Belastingaangifte, ouderen

Social en online campagne  

De landelijke online en social campagne voor het aanbod in bibliotheken rond de Belastingdienst start 6 maart en loopt tot half april. De doelgroepen zijn: nieuwe Nederlanders, ouderen (65-plus), lageropgeleiden (18-64 jaar) en jongeren (16-27 jaar). Het mediabureau bereidt de campagne voor, met voor de eerste 3 doelgroepen inzet op Facebook, Instagram en een search-campagne. Voor jongeren loopt de campagne via Instagram, YouTube en is er ook een search-campagne. Gebruik de toolkit Hulp bij belastingaangifte op de portal Landelijke huisstijl, inclusief de nieuwe beelden die onlangs werden toegevoegd. De materialen zijn aangepast aan de verrijkte huisstijl

Bibliotheken bereikten in 2022 bijna 10.000 burgers met belastinghulp 

In 2022 kon de bibliotheek weer meer burgers op locatie ontvangen dan vóór corona. Zo boden bibliotheken ook belastinghulp weer vooral in de bibliotheek aan. Dat blijkt uit de Bibliotheekmonitor. De rapportage hiervan verscheen onlangs, met infographics en aanbevelingen. 

Lees het volledige bericht over de Bibliotheekmonitor Belastingdienst  

Digisterker-lesmateriaal over sms-controle, de DigiD app en DigiD machtigen

Ook bij de Belastingdienst moet je inloggen met DigiD met sms-controle of met de DigiD app. Dit lesmateriaal legt uit hoe je sms-controle activeert, hoe je de DigiD app installeert en hoe je iemand DigiD-machtigt om jouw aangifte in te vullen en te versturen.   

Lees meer over het lesmateriaal